hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa’da ilk ders zili çaldı

    Şanlıurfa’da ilk ders zili çaldı
    expand

    Şanlıurfa’da ilk ders zili çaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - TÜRKİYE'de genç nüfusun fazla olduğu illerin başında yer alan Şanlıurfa'da, 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılında 72 bini Suriyeli, 780 bin öğrenci çalınan ilk ders ziliyle yeni eğitim öğretim yılına başladı.
    Şanlıurfa’da yaz tatilinin sona ermesinin ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Sabah saatlerinde okulun yolunu tutan öğrenciler ilk ders zilinin çalmasıyla sınıflarında eğitim ve öğretim görmeye başladı. Okula yeni başlayan öğrencileri ise velileri okullara getirdi. Birçok öğrenci tatillerini güzel geçtiğini, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını özlediklerini ifade ettiler. Yeni eğitim öğretim yılı için ise kentin Hayati Harrani İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Abdullah Erin’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abdin Beyazgül, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve bazı öğrenci velileri katıldı. Program ilk olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, öğrencilerle birbir tokalaşmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu, istiklal marşı okundu. Halk oyunları gösterisinin yapıldığı açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İsmail Yapıcıer 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
    Yeni eğitim ve öğretim sezonunun ülkemize, Şanlıurfa’mıza, annelere, babalara, sevgili yavrularımıza ve öğretmenlere hayırlı ve uğurlu olmasını güzellikler getirmesini içtenlikle dileyen Vali Abdullah Erin şunları söyledi:
    “Anne ve babalar ayrı bir heyecan ve gurur içerisinde, yavruları okula başlıyorlar, yeni bir hayata başlıyorlar, yeni bir eğitime başlıyorlar. Çok değerli öğretmenlerim işlerinin ve çocuklarının başlarına döndüler. Sevgili öğrencilerim elbette çok mutlu ve gururlular artık okula döndüler, derse ve öğretmenlerine kavuştular. Bu sezonda çalışıp çabalayarak kendilerini geliştirip ailelerine, toplumumuza, devletimize ve milletimize güzel insan olmaya yetişmeye gayret edecekler. Bunları hep birlikte başaracağız, bundan şüphemiz yoktur, düne göre bugün çok daha iyi durumdayız”
    Yapılan konuşmaların ardından ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflara geçen öğrencilere ise protokol eşlik etti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow