hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi

    Şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi
    expand

    Şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü dolayısıyla gazi ve şehit ailelerin onuruna yemek programı düzenlendi.

    Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile çok sayıda kurum ve kuruluş müdürü katıldı. Programda konuşma yapan Vali Erin, “Çanakkale Zaferi anlatılırken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i anmadan geçmek mümkün değil. Anafartalar da, o kahraman yavrularımıza cesareti, ölmeyi emreden ve tümünü birleştiren askeri ve siyasi bir dehanın olması, bu milletin sahip olduğu büyük şanslardan bir tanesidir. O’nu da, tüm şehitlerimizi de büyük bir minnetle, büyük bir rahmet ve saygıyla anıyor ve onların aziz hatıraları önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum. Allah, hepsinin mekanını cennet eylesin” dedi.
    104 Yıl öncesi mücadelenin halen bitmediğini son yıllarda ülkemize yönelik tehditler ve geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısına dikkat çeken Vali Erin, “Bu millet İslam ile şereflendiğinden beri karşısında ortak bir cephe var ve bu ilelebet devam edecektir. Çünkü bu mücadele bir tarafta merhamet ve hakkı tavsiye eden, bizim millet olarak başında olduğumuz medeniyet ile kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen, Tanrı’ya, insana ve tabiata savaş açarak sadece kendi çıkarını gözeten bir medeniyet var. Bu iki medeniyetin mücadelesi kıyamete kadar sürecek. Dolaysıyla millet olarak birlik olmamız, rehavete kapılmamamız gerektiğini hatırlatmak lazım” şeklinde konuştu.
    Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  görevinde son iki haftasın kaldığını hatırlatarak helallik istedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow