hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Parkta kitap ve oyuncak kumbarası kurdular

    Parkta kitap ve oyuncak kumbarası kurdular
    expand

    Parkta kitap ve oyuncak kumbarası kurdular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde, Umutlu Yaşam Derneği, 'geleceğe umut ol' projesi kapsamında kırsal mahallelerde bulunan okullara destek için  kitap ve oyuncak kumbarası kurdu.
    Kumbaraya kitap ve oyuncak desteği vermek için İlçe belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım, sivil toplum kuruluşları vatandaş ve öğrenciler parka geldi. Projenin herkesten büyük destek aldığına dikkat çeken Umutlu Yaşam Derneği Başkanı Cumali Karavar, "Bizler dernek gönüllüleri olarak kırsal mahallelerimizde dezavantajlı okullarımızda kütüphane ve kitap desteği için bu projeyi başlatmış bulunuyoruz. Mili Eğitim Bakanlığınca onaylı kitapları seçiyoruz. Bir çok okulumuzdaki kütüphane yapımı içinde Siverek belediyesi işbirliği içindeyiz. Aldığımız destekler ile ciddi anlamda kütüphaneler oluşturuyoruz. İlçede bir çok noktada kitap saatlerine katılarak ilçede kitap okumayı yaygınlaştıracağız” dedi.

    Kumbaraya kitap atmak için sıraya giren öğrenciler ise,  kitap toplayıp arkadaşlarının okumasına vesile oldukları için mutlu olduklarını belirttiler.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow