hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Erin, ölümün üzerine yürüyen bir milletiz

    Vali Erin, ölümün üzerine yürüyen bir milletiz
    expand

    Vali Erin, ölümün üzerine yürüyen bir milletiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerinin anma günü nedeniyle Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi. Çanakkale Zaferini bir destan olarak yazdıran Mehmetçilere minnetle anan Vali Abdullah Erin, “Söz konusu hürriyet ve bağımsızlık olunca bu millet ölümün üzerine yürüyen bir inanca sahiptir” dedi.
    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü münasebetiyle Şanlıurfa’da tören düzenlendi. Osmanbey’deki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene; Vali Abdullah Erin, 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, bürokrat ve şehit yakınları katıldı. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan Vali Erin, burada yaptığı konuşmada; dünya devletlerine karış Çanakkale boğazında yaşanan çetin savaşın, inancın karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösterdiğini söyledi.
    Söz konusu hürriyet ve bağımsızlık olunca bu milletin ölümün üzerine yürüyen bir inanca sahip olduğunu dile getiren Vali Erin, şunları söyledi:
    "Çanakkale Zaferini bir destan olarak yazdıran inanç, bu milletin tüm unsurlarıyla tek vücut olarak hürriyet ve bağımsızlığını elde edeceğine olan inancıydı. O inanç, vatan ve bayrak uğruna ölürsek şehit, kalırsak gazi olacağız diyerek ölümün üstüne yürüyen sarsılmaz bir imandı. İşte o sarsılmaz iman gücü, Çanakkale’de yedi düveli mağlup etmeyi başarmış, vatanımıza göz dikenlere unutulmaz bir ders vermiştir. Türk tarihi, sayfalara sığmayacak bir kahramanlık destanını, toprağa dökülen pâk kanıyla yazmıştır. Dün Çanakkale’de büyük bir hezimete uğrayan emperyalistler, bugün de ülkemiz üzerinde planlar kurmaya, terör örgütleri ve ekonomik saldırılarla yıpratmaya çalışmakta, ülkemizi parçalamak, aziz milletimizi birbirine düşürmek için büyük bir çaba içinde bulunmaktadırlar. Ancak unuttukları bir şey vardır ki, şanlı Çanakkale Zaferi yıldönümü münasebetiyle bir kez daha hatırlatalım. Bu millet, 104 yıl önce Çanakkale’de sahip olduğu sarsılmaz inanca halen sahiptir. Ülkemizin kırk yıldır mücadele ettiği bölücü terör karşısında taviz vermeyen, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını tankların önüne atan, söz konusu vatan olunca canını hiçe sayan bu aziz millet, kıyamete kadar birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya, ülkesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmaya devam edecektir."
    Vali Erin ve beraberindekiler, buradaki törenin ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığı’ndaki askeri şehitliği de ziyaret ederek dualar edip, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.Dergah Camii’nde ise Şehitler için mevlit okutulup hatim duası edildi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow