hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt'te 'Botan efsanesi' gösterisi izleyiciyle buluştu

    Siirtte Botan efsanesi gösterisi izleyiciyle buluştu
    expand

    Siirt'te 'Botan efsanesi' gösterisi izleyiciyle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,(DHA)- SİİRT Valiliği himayelerinde Siirt Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan 'Botan Efsanesi Gösteri Sanatları Grubu' izleyiciyle buluştu.
    Siirt Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Gösteri ve Sanat Topluluğu bünyesinde oluşturulan çeşitli mesleklerden 40 kişinin yer aldığı 'Botan Efsanesi Gösteri Sanatları Grubu' izleyiciyle buluştu. Etkinliğe Siirt Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Ali Aytek, Kadir Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.
    Gösteri sonunda, 40 kişilik dans ekibini kutlayan Vali Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Yönetmeni Zakir Alp ve Ramazan Kayıkçı'ya, başarı dileğinde bulundu. Siirt Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, gösteriyi izleyenlere teşekkür ederek, bu kültürel ve sanatsal çalışmaların kentin tanıtıma büyük katkı sağladığını söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu, "Huzur ve kardeşlik şehri memleketimiz o kadar güzel ki, toprağına, taşına, şehrine, havasına bakmaya doyamıyoruz. Bu memleketin seslerini dinlemeye doyamıyoruz. İşte Botan efsanesi Botan kültürü, Siirt kültürü, Anadolu kültürü bizi biz yapan Siirt'i çok güzel bir yer yapan kardeşliğin hoşgörünün sevginin bütün tatların bütün lezzetlerin en güzel olduğu yer işte bu kültürdür. Bu kültürü arkadaşlarımız canlandırdı. Biz hem Botan Efsanesi Sanat Topluluğunu, gençlerimizi, kardeşlerimizi, sanatçılarımızı, sanat ile uğraşanları müzik olur, dans olur, resim olur bizler her zaman yanlarında olacağız destekleyeceğiz ve onları izleyeceğiz" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow