hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt'te sel suyunu önleyecek menfez

    Siirtte sel suyunu önleyecek menfez
    expand

    Siirt'te sel suyunu önleyecek menfez

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Yücel DURAK/ SİİRT,(DHA)- SİİRT merkezdeki bir çok köy yolunda oluşan seli önlemek için İl Özel İdaresi tarafından 160 metre uzunluğundaki menfezin yapım çalışması sürüyor.
    Siirt İl Özel İdaresi'nce Tuzkuyusu grup köy yollarında 160 metre uzunluğundaki menfez yapımına başlandı. Yağışlarda oluşan sel nedeniyle dana önce kapanan köy yolları, menfezin tamamlanmasıyla sel suları önlenecek. Menfez yapım çalışmalarında incelemede bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, önceki yıllarda yağıştan kaynaklı oluşan selden yolların su altında kaldığını ifade ederek, menfezin tamamlanmasıyla bu sorunu önleneceğini söyledi. Canpolat, şunları söyledi:
    "Siirt Havaalanı'nın pist uzatma çalışması esnasında Tuzkuyusu grup köy yollarımızın yönü değişti. İl Özel İdaresi olarak çalışmalar başlattık ve yeni yol yaparak köylerimize ulaşımı sağladık. Ancak daha önce burası kış aylarında yağan yağışlardan ötürü yolumuz su altına kalıyordu ve buradan geçen sürücülerimiz ciddi şekilde zorluk yaşıyordu. Havaalanı sahası ve grup köy yollarımızın yağışlarından etkilenmemesi için burada 160 metre uzunluğunda menfez yapımını gerçekleştirdik. Yapımı halen devam etmektedir, kısa bir süre bu çalışmayı tamamlayacağız, bitmesi durumda bundan böyle burada su birinkisi ve göl oluşmayacaktır."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow