hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnaklı öğrencilere trafik eğitimi

    Şırnaklı öğrencilere trafik eğitimi
    expand

    Şırnaklı öğrencilere trafik eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)-İÇİŞLERİ ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın trafik eğitimi için hayata geçirdiği proje kapsamında hazırlanan 'Mobil Trafik Eğitim TIR'ı, Şırnak’ta geldi. TIR'daki görevliler,  İl merkezi ve Cizre’de öğrencilere 2 gün eğitim verecek.
    Türkiye'nin birçok ilini gezen İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Mobil Trafik Eğitim TIR'ındaki görevliler, Şırnak Merkez Cumhuriyet Meydanı’nda ilkokul öğrencilerine eğitim verdi. Önce teorik eğitim alan öğrenciler, daha sonra akülü arabalarla uygulama yaptı.
    Etkinliklerin ilk gününde tırdaki mobil sınıfta eğitim gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda polis eşliğinde akülü araç kullandı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Tuğsem Erçel, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı Mobil Eğitim Tırı projesi kapsamında Şırnak'ta 120 öğrencimizle buluştuk. İçeride hem uygulamalı hemde teorik olarak trafik eğitimlerimiz devam ediyor. Trafik kurallarını ve trafik bilincini küçük yaştaki çocuklarımıza kazandırmak için burada buluştuk” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow