hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak’ta ‘Amatör Spor Haftası’ açılışı yapıldı

    Şırnak’ta ‘Amatör Spor Haftası’ açılışı yapıldı
    expand

    Şırnak’ta ‘Amatör Spor Haftası’ açılışı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)-Şırnak’ta 'Amatör Spor Haftası' kapsamında yürüyüş düzenlenirken, Kent Meydanı’ndaki alanda mini spor faaliyetleri gösterimi yapıldı.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde her yıl düzenlenen “Amatör Spor Haftası” bu yıl 3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Etkinlik kapsamında kentte açılış programı düzenlendi. Ömer Kabak Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Kent Meydanı’nda sona erdi. Kentteki sporcular, vatandaşları selamladı. Yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Murat Umaç ve sporcular katıldı. Burada konuşan  Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Şırnak’ta güzel gelişmeler olduğunu söyledi. Ayar, “20 binin üzerinde gencimiz yaz okullarımızdan faydalandı. İlimizde 16 bine yakın lisanslı aktif sporcumuz var. Bu şunu ifade ediyor. Şırnak Türkiye 8’incisi. Yani arkamızda 47 büyük şehir var. Bu çok güzel bir sonuç. Gençlerimizle birlikte büyük hedeflere umutlara yürüyoruz” dedi.

    ‘SPOR BİR GÖNÜLLÜLÜK VE FEDAKARLIK İŞİDİR’

    Profesyonelliğe geçiş noktasının amatör sporlar olduğunu ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı Murat Umaç ise şunları söyledi;

    “Yarınlarımız olan gençlerimize gereken değeri verip yetişmesine vesile olmak çok değerli bir şeydir. Biliyoruz ki amatör sporlar tüm dünyada profesyonel spora geçişin en önemli noktasıdır. Ve profesyonel sporculuğa geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor bir gönüllülük ve fedakârlık işidir”

    Yapılan konuşmalardan sonra meydanda kurulan, dart, voleybol, kort tenisi, badminton ve futbol istasyonları gezildi. Öğrenciler kurulan  istasyonlarda katılımcılara hünerlerini sergiledi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow