hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak’ta hamsi günü etkinliğinde 1.5 ton hamsi tüketildi

    Şırnak’ta hamsi günü etkinliğinde 1.5 ton hamsi tüketildi
    expand

    Şırnak’ta hamsi günü etkinliğinde 1.5 ton hamsi tüketildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)-ŞIRNAK Valiliği, Belediye ve Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hamsi Günü’ etkinliğinde 1,5 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı.

    Şırnak Valiliği, Belediye ve Üniversite ile Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ‘hamsi günü’ etkinliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan seyyar mutfakta pişirilen 1.5 ton vatandaşlara ikram edildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar dengbej eşliğinde türküler söylerken, horon ve Karadeniz türküleri ile adeta kültür şöleni yaşandı. 

    Etkinliğe Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalaman ile Rize'dan gelen çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 

    'DOSTLUK KARDEŞLİK ŞAHANE, HAMSİ BAHANE'

    Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Dostluk, kardeşlik şahane, hamsi bahane" diyerek yaptığı konruşmasında, "Kardeşlik şahane diyoruz. Hamsi vesile oldu Bugün Rize’yi misafir ediyoruz. Aslında düşüncemiz Riz’de de bir Şırnak günü düzenlemekti. Bunun ilk ayağını Rize’den gelen misafirlerimiz ile burda gerçekleştiriyoruz. İnşallah bir etkinlik düzenleriz. Hamsi bizim bir araya gelmemize vesile oldu. Bu tür etkinlikler birliği ve kardeşliği, sevgiyi ve dayanışmayı pekiştiren etkinliklerdir. Kemençe, tulum, dengbejler birlikte gösterilerini yaptı. Rize’de bizim, Şırnak’ta bizim" dedi.

    Yapılan konuşmalardan sonra dengbejler türküler söyledi. Horon ekibinin oyunu ve yöreye ait halay gösterisi vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.


    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow