hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta 'İlköğretim Haftası' kutlandı

    Şırnakta İlköğretim Haftası kutlandı
    expand

    Şırnak'ta 'İlköğretim Haftası' kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- ŞIRNAK'ta, 'İlköğretim Haftası' düzenlenen etkinlikle kutlandı .
    Şırnak'ta İlköğretim Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Gazipaşa İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen programa Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrenciler ve veliler katıldı.
    Törende konuşan Vali Pehlivan, öğretmen, idareci, veli ve öğrencilerle Şırnak'ta eğitim seferberliği başlattıklarını ifade ederek, "Bugün itibariyle 655 okulumuzda 1500 dersliğimizde 8 binin üzerinde öğretmenimizle eğitim öğretime başlıyoruz. Çok güçlü bir kadromuz var. Çukur ve barikat eylemlerinde bölücü terör örgütü PKK tarafından yıkılan okullarımızın onarımları tamamlandı. 70'e yakın okulumuz hizmete açıldı. 17 okulumuz TOKİ tarafından yapılıyor. Bunların bir kısmı hizmete alındı bir kısmı da yakın da hizmete alınacak. Bize de düşen bütün eğitim kadroları ile birlikte var olan imkanları en iyi şekilde değerlendirmek. Var olan imkanları en iyi şekilde değerlendirelim ki varsa eksiğimiz, aksayan yönlerimiz onları da tamamlamak için gayret ortaya koyalım. Hedeflerimiz olmalı, hedeflerimiz var. İnşallah önümüzdeki sene bu zaman çok daha farklı, seviye, aşama kat etmiş bir eğitim öğretim durumuyla ilimizde karşı karşıya kalmış olacağız" dedi.

    Yapılan konuşmalardan sonra 4'üncü sınıf öğrencileri birinci sınıfa başlayan öğrencileri karanfillerle karşıladı. Şiir okunması ve müzik dinletisinden sonra program sona erdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow