hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi'de görme engelli Yakup'a gitar 'ışık' oldu

    Silopide görme engelli Yakupa gitar ışık oldu
    expand

    Silopi'de görme engelli Yakup'a gitar 'ışık' oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA) - ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde doğuştan görme engelli olan Yakup Algur (16), gençlik merkezinde aldığı ücretsiz gitar kursu hayatına ışık oldu.
    Silopi Gençlik Merkezi Müdürü Ayten Şimdi'nin girişimiyle görme engelli Yakup Algur'ın özel gitar dersi verilmesi için kurs açıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca Silopi Gençlik Merkezi'nde gitar öğretmeni Rojhat Tanrıkolu tarafından ders alan Algur’un karanlık dünyasını aydınlandı. Çaldığı gitarının eşliğinde şarkılar söyleyen Algur bu sayede çevresindekilerin de dikkatine çekerek yeni arkadaşlıklar kurdu. Gençlik merkezine gelerek müzik dersi alan Algur, gözleri görmediği halde el becerisini kullanarak iyi bir gitarist olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Algur’un tek hayali ise sahneye çıkarak gitar çalmak olduğun ifade ederek, "Hocamla beraber çalıştık. Yavaş yavaş engelleri aşmayı başardık. İnşallah gelecekte sahneye çıkacağız. Gitar benim için bir ışık oldu, göz oldu, yolum oldu, arkadaşım oldu. Evde sıkıldığım zaman çalıyorum. Arkadaşlarımın yanında çalıyorum. Güzel bir şeydi hayalimdi çalmak. Hocam sayesinde başardım. Çok teşekkür ederim" dedi.
    Algur'a gitar eğitimi veren Rojhat Tanrıkolu ise "Yakup'un hayalinde gitar çalmak varmış. Ben de bunu duyduktan sonra harekete geçtim. Yakup ile beraber çalışmaya başladık. 3 aydır ders veriyorum kendisine. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde konser vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow