hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak, 235 personel ve 84 araç ile kışa hazır

    Şırnak, 235 personel ve 84 araç ile kışa hazır
    expand

    Şırnak, 235 personel ve 84 araç ile kışa hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK'ta kar yağışları sonrası köy yollarının açık tutulması ve ulaşımda sorun yaşanmaması için yapılan hazırlıklar tamamlandı. 235 personel ve 84 araç, kış boyunca karla mücadelede görev alacak. 
    Kış aylarının soğuk ve karlı geçtiği Şırnak'ta kent merkezi ve kırsalda vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması ve köy yollarının açık tutulması amacıyla yapılan hazırlıklar tamamlandı. Karla mücadele kapsamında 2 bin 619 kilometrelik yolda, Şırnak Belediyesi, Karayolları 95. Şube Şefliği, DEDAŞ, Türk Telekom, AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık birimleri 235 personel, 84 araç ve teçhizat ile kışa hazır duruma getirildi.
    Yapılan hazırlıkları incelemek üzere İl Özel İdaresi'ne gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, kurumların haftalardır kışa hazırlık yaptığını belirterek, "Şırnak merkez ile 6 ilçesi, 12 beldesi, 189 köyü ve 530 bin nüfusuyla, 7 binin üzerinde kilometrekarelik alanıyla Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en kadim yerleşim yerlerinden birisi. 3 binin üzerinde rakıma ulaşan dağlık bölgelerimiz mevcut. Tabi bu bölgelerimizde yerleşim alanlarımız, beldelerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz var. Kışın özellikle ilimizin doğu kesimlerinde yoğun bir şekilde karla mücadele çalışması veriyoruz. Geçen sene oldukça yoğun bir kar yağışı olmuştu. Yoğun bir mücadele verilmişti. Tabi bu sene meteorolojik gelişmeleri de takip ediyoruz. Kış mevsimine yönelik hazırlıklarımızı da buna göre şekillendiriyoruz" dedi.
    PALETLİ AMBULANS VE HELİKOPTERLER HAZIR DURUMDA
    Pandemi şartlarında çocukların uzaktan eğitim aldığını ifade eden Vali Pehlivan, elektrik ve internet kesintisinin olmaması için de ilgili kurumlardan 36 personel ve 9 ekip ile hazır olduklarını söyledi. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşanan yerlerde paletli ambulansların ve 23'üncü Jandarma Piyade Tümen Komutanlığı'nın helikopterlerinin hastalara ulaşma konusunda hazır olduğunu da dile getiren Vali Pehlivan, şunları söyledi:
    "Pandemi şartları olmasına rağmen sağlık alanında hastane imkanlarımız şu anda yeterli. Vatandaşlarımıza etkin bir şekilde hizmet veriyoruz. Bununla birlikte özellikle kış mevsiminde geçen yıl paletli ambulanslarımızın sevk ve idaresinin faydasını gördük. 4 olan paletli ambulanslarımızın bakımları tamamlandı. Faal bir şekilde görevlerini bekliyorlar. İnşallah ihtiyaç olmaz ama ihtiyaç halinde de görev yapacaklar. Bununla birlikte 12 ay boyunca devam ettirdiğimiz özellikle kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın rahatsızlanması, yaralanması ve bunun gibi kazalarla ortaya çıkabilecek ihtiyaç halinde görev yapacaklar. Her ne kadar ambulanslarımız en ücra noktalara kadar ulaşıyor olsa da sevkin uzunluğu sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları gidermek adına hem jandarma helikopterlerimiz hem de 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nın helikopterleri, diğer mevsimlerde olduğu gibi kış mevsiminde de havanın müsait olduğu ve helikopterlerin güvenli uçuş yapabileceği zamanlarda devrede olacak."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow