hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10'uncu 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi açıldı

    10uncu Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı
    expand

    10'uncu 'Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının düzenlediği "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf sergisi açıldı.
    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kentteki alışveriş merkezinde 10'uncu Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi açıldı. Açılışa Sivas Valisi Salih Ayhan, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ katıldı. Ayhan, açılışta yaptığı konuşmada, sergide emeği geçenleri kutlayarak, "Fotoğraf sanatı insanların o zaman dilimini, gelecek zamanlara aktarmak için kullandığı bir yöntemdir. Hayat çalışmaktan ibaret, çalıştığımız, ilham aldığımız ve bunun üstünde yaşayan canlılar bir bütündür. Bu bütünlüğü ve anı resmetmek önemlidir" ifadelerini kullandı.
    Kurumların yoğun bir çalışma yaparken bazı sosyal projeleri de ihmal etmemeleri gerektiğini vurgulayan Ayhan, "Bu gibi aktiviteler sosyal bir farkındalıktır. Tarım Bakanlığının 2018 Buzağı Yılı ana temasına uygun bir şekilde doğadan alınan fotoğrafların buraya kadar getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.
    Yıldız ise sergide birbirinden değerli eserlerin yer aldığını belirterek, "Bu fotoğraflarda çiftçimizin emeğinin, alın terinin ve doğanın çok farklı güzelliklerini göreceğiz. Herkesin çocukluğundan bir anısını bulabileceği gibi şehirde büyüyenler içinde hayallerini süsleyecek fotoğraflar sergilenmiştir" değerlendirmesini yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow