hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eken, kararname konusunda Hisarcıklıoğlu'ndan destek istedi

    Başkan Eken, kararname konusunda Hisarcıklıoğlundan destek istedi
    expand

    Başkan Eken, kararname konusunda Hisarcıklıoğlu'ndan destek istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas Ticaret Borsasıyla yapılan müşterek toplantıya katıldı.
    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Haziran ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında video konferans olarak gerçekleştirildi.
    Haziran ayı Meclis Toplantısı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas Ticaret Borsası tarafından müşterek gerçekleştirilen video konferansa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.
    Başkan Mustafa Eken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Sivas'a ayrı bir önem verdiğini ifade ederek, "Başkanım öncelikle bu yoğun programınızda bizlere vakit ayırarak borsamızla ortak istişare toplantımıza katıldığınız için Sivas iş dünyası adına size teşekkür ediyorum. Toplantımıza Ticaret Borsası Başkanımız, meclis üyelerimiz, yüksek istişare, genç ve kadın girişimciler kurulu üyelerimizin başkanları ve üyeleri, komite üyelerimiz katıldı. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

    Hisarcıklıoğlu'ndan Sivas'ın 6'ncı bölge teşvikine alınması yada özel teşvik uygulamasıyla hayata geçmesi ricasında bulunan Başkan Eken, "Bizi onore ederek, ‘Mustafa Başkanın en büyük icraatı TOBB'da düzenlenen Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanımıza Teşvik konusunu iletmesi ve dosya vermesidir' demiştiniz. Bize o fırsatı verdiniz, bizde Cumhurbaşkanımıza dosyamızı ilettik. Ve Cumhurbaşkanımız Sivas mitinginde Sivas’ın en özel teşvik programına alınmasının müjdesini verdi. Burada tekrarlamak istiyorum ki emeğiniz büyük, müjde verildi ama bunu size birkaç defa daha ilettik Demirağ OSB, bizim olmazsa olmazımız. Sayın başkanım, oraya yapılacak istihdamlarla 40 bin tane işsizimize iş vereceğiz. Bu anlamda desteğiniz büyüktü Cumhurbaşkanımızın söz vermesinde. Sizden tekrar Cumhurbaşkanımızdan, Sivas iş dünyası adına en kısa süre içerisinde kararnamenin imzalanmasını ve teşvik uygulamasının 6'ncı Bölge teşviki veya özel teşvik uygulamasıyla hayata geçmesi için bir kere daha ricada bulunmak istiyorum. Bütün Sivaslılar ve iş dünyamız adına bugünkü programımıza, meclis toplantımıza katıldığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi. 

    TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Pandemi sürecinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Sizlerle bir araya gelmiş olmak benim için büyük bir memnuniyet, inşallah bu badireleri atlatınca tekrar Sivas’a gelip değerli hemşehrilerimle hasret gidermek istiyorum. İçinden geçtiğimiz süreçte odalarımıza ve borsamıza büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Biz iş dünyasıyla hükümet arasında bir köprü oluşturuyoruz. Bizim üyelerimizin dert ve sıkıntıları belli, Sivas yerelde ise sizler tarafından, eğer Türkiye’yi ilgilendiriyorsa bizim tarafımızdan Bakanlara, Cumhurbaşkanımıza iletmek görevimiz. Yaşanan süreçte TSO ve borsa başkanlarımıza, tüm TOBB adına teşekkür etmek istiyorum bu zamanda oda ve borsa başkanlarımız muhteşem bir çalışma yaptı." ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow