hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eken: TÜDEMSAŞ kapatılmıyor, kapasitesi artırılacak

    Başkan Eken: TÜDEMSAŞ kapatılmıyor, kapasitesi artırılacak
    expand

    Başkan Eken: TÜDEMSAŞ kapatılmıyor, kapasitesi artırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)-SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Temmuz-Ağustos ayı Birleştirilmiş Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında video konferans olarak gerçekleştirildi. STSO Başkanı Eken TÜDEMSAŞ'ın kapanması gibi bir durum olmadığını aksine kapasitesinin arttırılacağını söyledi. 
    Temmuz ayı Meclis Toplantısı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    Yaşanan süreç nedeniyle toplantıları video konferans ile yaptıklarını ifade eden Başkan Eken, "Değerli arkadaşlar Ağustos ve Eylül Toplantılarını bugün ikisini beraber yapıyoruz gönül isterdi ki yine yüz yüze yapalım video konferansla birkaç ay daha devam edeceğiz. İnşallah biran önce bu pandemi sürecini atlatırız hepimiz normal hayata döneriz." dedi.
    Pandemi sürecinin iş dünyasına yönelik olumsuz etkilerinin artarak devam ettiğini dile getiren Eken, "Pandemi süreci devam ediyor sıkıntılar büyüyor. Her geçen gün ekonomik anlamda esnafımız, tüccarımız daha çok sıkıntıya düşüyor ve yasaklar gelmeye başladı. Bu süreçte üyelerimizin yanındayız. Bu süreçten etkilenen üyelerimizi ziyaret etmeye, sorun ve sıkıntılarını dinlemeye ve ilgili kurumlara iletmeye devam ediyoruz." diye konuştu. 
    Eken, STSO öncülüğünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ettiklerini belirterek, "TÜDEMSAŞ'ın kapanması gibi bir durum olmadığını aksine kapasitesinin arttırılacağını Bakanımız bizlere iletti. Burada 3 ilimizin başkanlarıyla birlikte ilgili kurumların şehirlerimize olan katkılarını anlattık. TÜDEMSAŞ’ın mal alımını Sivas’tan yaptığını ve aylık piyasaya 5 milyon liralık ve para girişi vardı. Bakanımızdan talebimiz, Sivas’tan mal alımlarının devam ettirilmesiydi. Kendileri de talimat vereceğini ve iç piyasadan alınması konusunda hemfikir olduğumuzu ifade etti. Ayrıca Yüksek Hızlı Tren’in yıl sonunda başlayacağı bilgisini de bizlerle paylaştı. dedi. 
    Medikal firmaların yaşadığı sorunlarla ilgili açıklama yaptıklarını ve konunun diğer iller tarafından gündeme taşındığının altını çizen Eken şunları kaydetti; “Kamu hastanelerinden alacaklarını tahsil edemeyen medikal firmalarımız, pandemi sürecinde zor günler yaşıyor. Medikal firmalarının sorun ve sıkıntılarının her geçen gün arttığını görüyoruz. Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde medikal firmalarımız alacaklarını tahsil edemediği için iflasın eşiğine geldi. Konuyla ilgili yaptığımız açıklamaların ardından ülkemizde birçok oda başkanımız da benzeri açıklamalar yaptı. Konuyu Rifat Başkanımıza ilettik ve kendisi bize konunun ilgili kurumlara aktarıldığını belirterek TOBB Türkiye Medikal Meclisi ile ortak bir toplantı organize edeceklerini bildirdi. Bizde konuyu takip etmeyi sürdüreceğiz."dedi. 
    Yüksek Hızlı Tren konusunda şehri hazır hale getirmek için Sivas Valiliği öncülüğünde Sivas Belediyesi ile ortak bir çalıştay yapılacağını ifade eden Eken, “Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin'i ziyaret ederek yapılması planlanan Hızlı Tren Çalıştayı ele aldık. Bu çalıştaya Hızlı Tren seferleri başlayan Odalarımızın yöneticileri, ilimizde bulunan esnaf teşkilatları, Esnaf Odalarımız ve ilgili tüm paydaşları dahil edeceğiz. Eksiklerimiz var ise hızlı bir şekilde tamamlayarak YHT’e üyelerimizi ve tüm şehri hazır hale getireceğiz." ifadelerini kullandı. 

    'VİZYON DERGİMİZ YAYINLANDI'
    Sivas TSO yayın organı olan Vizyon dergisinin dağıtımının yapılmaya başlandığını ifade eden Eken, "Odamız hizmetlerinin yer aldığı 2 yıllık faaliyetlerimizin yer aldığı Vizyon Dergimiz 248 sayfadan oluşuyor ve 8 Bin adet basıldı. Ana faaliyetlerimizi, teşvik, kenevir konusunda neler yaptıklarımız, Bakanlarımızla görüşmelerimiz, üyelerimize yönelik çalışmalarımız, hizmet kalitemizi arttıran yeniliklerimiz gibi bir çok konuyu bu dergide topladık. Dergiyi Odamızdan herhangi bir katkı sağlamadan sponsorlarımızla çıkardık. Derginin ana maliyetini sponsorlarımızla karşıladık. Bu anlamda sponsorluk yapan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Biz her zaman Odamızın menfaatlerini düşüneceğimizi, üyelerimizin menfaatlerini düşüneceğimizi söylemiştik. Üyelerimizin bir kuruşunu bile boşa harcamıyoruz." dedi. 
    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya ile Sivasspor’a yeni otobüs alındığını ve teslimin önümüzdeki günlerde yapılacağının müjdesini veren Eken, “Sivas bir oldu ve Odamız öncülüğünde başlatılan kampanyayla en önemli markamız olan Sivasspor’umuza yakışır yeni bir takım otobüsü aldık. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Burada değinmek istediğim konu yeni otobüsümüzün dış tasarımını biz yaptırmadık. Kulübümüz kendisi yaptırdı. Bir de Odamız logosunun otobüsün fotoğraflarında görünmediği konusunda söylemler vardı. Kulüp yetkililerimiz de bu konuda bize dönüş yaptılar ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın logosunun otobüse yerleştirileceği bilgisini verdiler. Bu hafta yeni otobüs Sivas’a gelecek. Meydanda otobüsümüz tur atacak ve Kongre Binamızın yan tarafında otobüsümüzü teslim edeceğiz. Sivasspor’umuz inşallah bu sezon şampiyon olacak ve yeni otobüsümüzle şampiyonluk turunu hep birlikte atacağız." ifadelerini kullandı.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow