hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklardan aile fertlerine 'Sigarayı bırakın' mektubu

    Çocuklardan aile fertlerine Sigarayı bırakın mektubu
    expand

    Çocuklardan aile fertlerine 'Sigarayı bırakın' mektubu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 'Eğitim Evde Başlar Projesi' ve Yeşilay haftası kapsamında Gazi Osman Paşa İlkokulu Rehberlik Servisi koordinesinde sigara kullanan ebeveynlere yönelik mektup yazma etkinliği düzenlendi.
    ‘Eğitim Evde Başlar Projesi’ ve Yeşilay haftası nedeniyle Gazi Osman Paşa İlkokulu rehberlik servisi ve öğrencileri Şemsi Sivasi Kütüphanesi önünde toplanarak önce farkındalık yürüyüşü yaptı. Vatandaşlara, sigara bağımlılığı hakkında bilgi veren broşürler dağıtarak merkez postaneye geçen çocuklar, ailelerinde sigara kullanan kişilere yazdıkları mektupları görevlilere teslim etti.
    Gazi Osman Paşa İlkokulu Müdür Yardımcısı İlhan Ege, “Okulumuzun bu tür sosyal aktivitelere katılımı üst düzeyde. ‘Eğitim Evde Başlar Projesi’ ile Yeşilay haftasını bileştirerek bağımlılık noktasında odaklandık. Sigara kullanan velilerimize, çocuklarımız vasıtasıyla mektuplar gönderiyoruz. Aslında bu faaliyetlerimizi her yıl yapıyoruz ama bu yıl görünürlüğünü daha ön plana aldık. Her sene Yeşilay haftasında özellikle anne ve babası sigara kullanan çocuklarımız onlara mektup gönderiyor. Çocuklarımızı postaneye getiriyoruz ve buradan mektuplarını iletiyorlar. Bu sayede ciddi bir farkındalık oluşuyor. Bununla ilgili verilerimizi tutuyoruz. Periyodik olarak takip ediyoruz ve yaklaşık yüzde 25-30 gibi müthiş bir sigara bırakma oranı var" dedi.
    Aile fertlerine çağrı yapan çocuklar ise, sevdiklerinin sağlıklı kalmasını hedeflediklerini, evlerinde pasif içici olmak istemediklerini söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow