hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Divriği'de 'Sadık Özgür Anı Evi' açıldı

    Divriğide Sadık Özgür Anı Evi açıldı
    expand

    Divriği'de 'Sadık Özgür Anı Evi' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS'ın Divriği ilçesinde rahmetli iş insanı Sadık Özgür’ün anısına hazırlanan anı evidüzenlenen törenle açıldı. 
    Mayıs ayında yaşamını yitiren Divriğili iş insanı Sadık Özgür’ün hatırasını yaşatmak amacıyla, Sivas’ın Divriği ilçesinde 19'uncu yüzyıl sonu 20'inci yüzyılın başlarından kalma tarihi bir konağın, aslına sadık kalarak restore edildi. Bina Sadık Özgür Anı Evi olarak düzenlendi. Bugün gerçekleştirilen anı evinin açılışına, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ve Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür katıldı. Sadık Özgür’ün yaşamından kesitler sunan, özel eşyalarının, çalışma odasının, aldığı ödüller ve koleksiyonunda yer alan antika kilitler ile kapı tokmaklarının sergilendiği Anı Evi’nde özel etkinlikler için bir cep sineması da bulunuyor. Küratorlüğünü Ali Rıza İşipek’in yaptığı Anı Evi’nde ayrıca Sadık Özgür’ün balmumu heykeli ile Azerbaycanlı ünlü ressam Refik Aziz tarafından yapılan birçok yağlı boya tablosu da sergileniyor.
    Sadık Özgür'ün oğlu Sedat Özgür, babasının hayatı boyunca memleketini unutmadığını ve Divriği’ye yaptıkları yatırımın 30 milyon TL’yi aştığını belirterek, "Toplumsal kalkınmanın olmadığı topraklarda ekonomik kalkınmadan da bahsedilemez. Babam Sadık Özgür, bu bakış açısıyla, başta kendi topraklarının sosyal alanda kalkınması adına son derece önemli yatırımlar gerçekleştirdi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow