hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gemerek OSB'ye yatırım atağı

    Gemerek OSBye yatırım atağı
    expand

    Gemerek OSB'ye yatırım atağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS'ın Gemerek ilçesi Kaymakamı Cengiz Nayman ve beraberindeki iş adamları, Vali Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette iş adamları Gemerek OSB'ye kazandırmak istedikleri sanayi tesisleri ve çeşitli yatırımlar hakkında Vali Ayhan'a bilgi verdi.
    Gemerek Kaymakamı Cengiz Nayman, OSB'ye müdür ataması yapıldığını, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu yol ve kaldırım düzenlemelerinin yapıldığını belirterek hizmet binası projesi ile elektrik hatlarının yenilenmesi ile ilgili projelerin hazırlandığını ifade etti. Şu an 5 firmaya tahsis yapıldığını hatırlatan Nayman, 37 firmanın da arsa tahsis talebi bulunduğunu dile getirdi.
    Vali Salih Ayhan, ise "Sivas'ta önceliklerinin istihdam olduğunu belirterek, Sivas 1'inci OSB doldu. 2'nci OSB'nin altyapısı hazırlanıyor. Şarkışla OSB'de yatırımcılarımız var. Şimdi sıra Gemerek ilçemizdeki OSB'yi canlı hala getirip bölgedeki işsizlik oranlarını minimize etmek. Daha önce Gemerek Kaymakamımıza ilçedeki Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçirilmesi yönünde talimatlarda bulunmuş, bölgeye istihdam yaratacak girişimcilerin de davet edilmesi noktasında çalışma yapılmasını istemiştik. Geldiğimiz nokta gerçekten sevindiricidir. Yaklaşık 40 firmanın yatırım için bizim kapımızı çalması bizleri heyecanlandırmıştır. Bizlerde üzerimize düşeni yapıp, Gemerek OSB'nin tüm sorunlarını çözeceğiz. Farklı illerden buraya yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimizin emrinde olacağız. Gemerek OSB'yi gündemimizin ilk sırasına aldım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow