hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hekimler, kazada ölen meslektaşlarını andı

    Hekimler, kazada ölen meslektaşlarını andı
    expand

    Hekimler, kazada ölen meslektaşlarını andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS-Erzincan Tabip Odası, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan ve nöbet dönüşü trafik kazası sonucu hayatını kaybeden meslektaşları asistan doktor Rümeysa Berin Şen’i anarak, çalışma sistemlerinin düzetilmesini talep etti. 
    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimlik girişinde basın açıklaması yapan Sivas-Erzincan Tabip Odası Başkanı Şeyda Figül Gökçe ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara’da trafik kazasında hayatını kaybeden meslektaşları Rümaysa Berrin Şen'i andı. Açıklamada doktorların çalışma saatlerine dikkat çekildi. 
    Meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Sivas-Erzincan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Şeyda Figül Gökçe, "Elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Ankara Şehir Hastanesinde görev yapan meslektaşımız asistan Dr. Rümeysa Berin Şen’i kaybetmenin üzüntüsünü paylaşmak ve hekimlerin, özellikle asistan doktorların ağır çalışma saatlerini dile getirmek üzere bir araya geldik. Kutsal hekimlik görevinin insan hayatını kurtarmak yolunda zorlu uzun bir süreç olduğunu, özveri, emek ile karşılıksız çaba barındırdığını bu üzücü olay ile tekrar ifade etmek istiyoruz. Burada hekimliğin yoğun çalışma sisteminin düzeltilmesini, daha verimli ve daha sağlıkla yapılabilen bir meslek olmasını umut ediyoruz” dedi.

    İSTEKLERİNİ SIRALADILAR 
    Doktorların isteklerini sıralayan Gökçe, "Yüreğimizi yakan zamansız acılara, ölümlere, sebep olabilecek tüm durumların önüne geçebilmek hekim ve toplum sağlığı için, nöbet sıklığının azaltılmasını, nöbet saatlerinin bölümlere göre düzenlenmesini, nöbet tutulan ortamların düzenlenerek, daha çalışılabilir olmasını, nöbet tutulan ortamların güvenliğinin sağlanmasını, maddi kaygılar olmaksızın nöbet sonrası izin ya da dinlenme şartlarının kolaylaştırılmasını ve ayrıca gecesini gündüzüne katarak hastalarına şifa olmaya çalışan tüm hekimlerin emeklerinin göz ardı edilmemesini diliyoruz" ifadelerini kullandı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow