hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmranlı'da depremzedeler için yardım seferberliği

    İmranlıda depremzedeler için yardım seferberliği
    expand

    İmranlı'da depremzedeler için yardım seferberliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KIRAS/İMRANLI (Sivas), (DHA) - ELAZIĞ'da meytdana gelen depreminin hissedildiği İmranlı'da belediye tarafından toplanan battaniye, erzak ve kıyafetler afet bölgesine gönderildi.
    İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve Sivas'ta da hissedilen 6,8 şiddetindeki depremle ilgili belediye binasında yardım masası oluşturdu. Belediye konferans salonunda oluşturulan kriz masasında belediyenin kurum amirleri, belediye personeli, partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve İmranlı Arama Kurtarma Derneği (İMAYKUD) üyeleri hazır bulundu. İlçe halkı belediyeye getirdikleri yorgan ve kıyafetler, belediye tarafından tahsis edilen üç araç deprem bölgesine doğru yola çıktı. 
    Toplantı hakkında bilgi veren İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl, "27 Aralık 1939 yılında 7,9 büyüklüğünde Erzincan depremi yaşandı. İlçemiz fay hattı üzerinde bulunması sebebiyle Arık köyünde 73 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yıllar değişmiş olsa da yaşattığı korku hep aynı kaldı. Dün de Elazığ Sivrice’de yaşanan ve İmranlı'da da etkili bir şekilde hissedilen deprem bizleri harekete geçirdi. Belediye personelimiz, belediye idari amirlerimiz, partilerin ilçe başkanları, muhtarlarımız ve İMAYKUD ile birlikte bir toplantı düzenledik. Bir kriz masası oluşturularak olası bir afet anında neler yapmalıyız, meydana gelecek olumsuzlukları en aza nasıl indirmeliyiz diye fikir alışverişinde bulunduk. Bizler ne kadar bilinçli olursak buna benzer afet olaylarına karşı savunmamız da o derece kuvvetli olacaktır" dedi.
    Depremin hemen ardından ilçe halkının belediyeyi arayarak kıyafet ve battaniye yardımı yaptığını hatırlatan Başkan Açıl, "Vatandaşlarımız gün boyu belediyeye gelerek kıyafet ve battaniye ile erzak getirdiler. Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan'ı arayarak, ilçemizde faaliyet gösteren ve gönüllülük esasına göre kurulmuş olan İmranlı Arama ve Kurtarma Derneğimizi ihtiyaç halinde ilçelerine sevk etmek üzere hazır bulundurduğumuzu söyledim. Başkan Gündoğan da ekibin şu anda yeterli sayıda olduğunu, ihtiyaç halinde bizleri arayacaklarını söylediler. Vatandaşların bizlere getirmiş oldukları kıyafet, erzak ve battaniyeleri aracımıza yükleyerek, afetin yaşandığı Sivrice İlçesine gönderdik" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow