hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti ve CHP heyetlerinden STSO'ya ziyaret

    İYİ Parti ve CHP heyetlerinden STSOya ziyaret
    expand

    İYİ Parti ve CHP heyetlerinden STSO'ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS,(DHA)-İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinden oluşan heyetler Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını (STSO) ziyaret ederek Başkan Mustafa Eken'le bir araya geldi.
    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İl Başkanı Yusuf Koç ve Merkez İlçe Melih Uçmaz’dan oluşan heyet, Sivas TSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ve yönetim kurulu üyeleriyle istişarede bulundu.
    Oda çalışmaları ve Sivas'ın ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Başkan Eken, "Biz tüm partilere eşit mesafede duran bir STK’yız. Sivas’ın çıkar ve menfaatleri için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Partiler üstü bir oda olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah ülkemizin dirliğini ve birliğini bozmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde zor günleri atlatıyoruz. Sizlere de ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum." dedi.
    Sivas’ın OSB konusunda girişimlerde bulunduğuna değinen Başkan Eken, "İl olarak 1. OSB’de fabrika yerimiz kalmadı. Demirağ OSB’de altyapı çalışmaları devam ediyor. 224 parselden oluşan, içinden ray sistemi geçen özel bir OSB olacak. Bölgeler arası teşvikte 4. Bölgede yer alıyoruz. 2018 yılında göreve geldik. 2019 yılında TOBB’da Sayın Cumhurbaşkanımıza dosyamızı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız da Mitingde Sivas Demirağ OSB’nin özel teşvik kapsamına alınacağının sözünü verdi. Kendisinin söz verip yapmadığı bir şey olmadı. Bu konuda kendisine teşekkür ediyoruz. Sivas’ta 40 bin civarında işsizimiz var. İstanbul’da bekleyen yatırımcılarımız var. Bu sayının azalması için altyapımızın bitmesi ve özel teşviklerin verilmesi gerekiyor. Bizler, Valimiz, Belediye Başkanımız ve STK’larımızla Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdenin hayata geçmesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. diye konuştu.
    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise Sivas’ta babasının görevi nedeniyle 3 yıl yaşadığını belirterek, "Sivas, Türkiye’nin önemli mihenk taşlarından biridir. Tarihi, kültürüyle önemli bir şehir. Sivas TSO, şehirde istihdam sağlayan ve ekonomi anlamında lokomotif görevi yürüttüğü için de sizleri ziyaret ederek istişarede bulunmak istedik. Bizde elimizden ne geliyorsa sizlerin ve Sivaslıların yanındayız. Demirağ konusunda da elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Sivas için mecliste her konuyu dile getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum." dedi. Başkanımız Eken, günün anısına Aydın’a Sivas’a özgü hediyeler takdim etti.  

    CHP HEYETİNDEN ZİYARET
    Daha sonra CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve il yönetimi, Genel Merkezleri tarafından KOBİ sorun ve sıkıntılarının tespiti amacıyla başlattıkları görüşmeler kapsamında STSO’yu ziyaret ederek Başkan Eken ile bir araya geldi. 
    Karasu yaptığı konuşmada, "81 ilde başlattığımız çalışmalar kapsamında KOBİ'lerin yaşadığı sorunlarla ilgili rapor hazırlıyoruz ve çözüm önerilerini sunacağız. Yerinde tespitler yapıyoruz. Bu manada KOBİ’lerin ana temsilcisi Sivas TSO’yu ziyaret ettik. Sivas’ta yaşanan sorunları en iyi Odamız biliyor. Bizde ne yapılması gerektiği konusunda istişare yaparak çözüm önerilerini Genel Başkanımıza sunacağız." dedi.
    CHP heyetine teşekkür eden Eken, “"Partiler üstü bir Odayız. Yaşadığımız süreç esnafın, tüccarın ve sanayicinin en zor dönemidir. Bu süreci de atlatacağız hep birlikte. Kimseyi eleştirmek, muhalefet olmak değil yapılan güzelliklere teşekkür etmek, yapılmayanları eleştirmektir. Demirağ OSB konusunda Cumhurbaşkanımız sözü verdi. Bunun gerçekleşmesi konusunda bir tereddüt yaşamıyoruz ama gecikme yatırımları aksatıyor. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde tamamlayacağız." ifadelerini kullandı. 

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow