hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kangal'da bulgur aşlı Çanakkale programı

    Kangalda bulgur aşlı Çanakkale programı
    expand

    Kangal'da bulgur aşlı Çanakkale programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ın Kangal ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene katılanlara Çanakkale şehitlerinin cephede yediği bulgur aşı ikram edildi. 
    Kangal İlçe Meydanında çelenk sunma törenine Kaymakam Cuma Emeç, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı. Çelenk sunma töreni sonrası kortej eşliğinde ilçe şehitliğine gidilerek şehitler için Kuran'ı Kerim okunup, dua edildi. Daha sonra etkinlikler Kangal Aşık Ruhsat Taziye Binasında Kangal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.
    Programda konuşan Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "104 yıl önce dünyaya kahraman Türk askerleri 'Çanakkale Geçilmez' mesajını kanlarıyla verdi. Çanakkale sıradan bir zafer değil, bir milletin uyanışını ve yeniden ayağa kalkmasının filizlendiği bir kahramanlık destanıdır. Bizler rahat gezelim diye Kangal’ımızın 23 yiğit evladı şehit düştü. Onlar için ne yapsak az. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
    Anma programında öğrenciler tarafından şiirler okundu, tiyatro ve oratoryo gösterileri yapıldı. Törene katılanlara Çanakkale şehitlerinin cephede yediği bulgur aşı ikram edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow