hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay'dan mülteci ailelere yardım eli

    Kızılaydan mülteci ailelere yardım eli
    expand

    Kızılay'dan mülteci ailelere yardım eli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - KIZILAY Sivas Şube Başkanlığı tarafından Sivas'ta yaşayan 500 mülteci aileye çeşitli yaşam malzemelerinden oluşan yardım paketi dağıtıldı.
    Kızılay Afet Şefliğinde gerçekleştirilen program öncesi Vali Salih Ayhan, Kızılay'ın depolarında incelemelerde bulunarak Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar'dan bilgi aldı. Daha sonra yardım malzemesi dağıtım programına geçildi.
    Programda konuşan Vali Salih Ayhan, Kızılay'ın kamu hizmeti vermesine rağmen gönüllülük usulüne göre çalışma gerçekleştirdiğini söyledi. Türk Kızılay'ının Türkiye'nin yüz akı olduğunu kaydeden Ayhan, "Kızılay, hem içeride hem de dışarıda gönül coğrafyamızın en güzel temsilcisi. Kızılay Sivas şubemiz yeni bir genel kurul yaptı ve taze bir kan ve yeni bir heyecanla yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor. Rabbim hizmetlerini kabul etsin. Bu tür kurumları bizim de desteklememiz lazım. Her zaman yanınızdayız. Sizlere ve hayır yapanlara teşekkür ediyorum. Devletimizin şefkatli eli her zaman vatandaşımızın omuzunda olacak. Dindaşlarımızı, soydaşlarımızı ve gönül coğrafyamızda yaşayanları hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.
    Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ise mülteciliğin kolay olmadığını belirterek, "Vatanını, toprağını, evini, yurdunu, ocağını bırakarak buralara gelmek dünyada yaşanacak en zor işlerden biridir. Bizler sizi misafir etmekten onur duyarız ama inşallah en kısa zamanda yurdunuza dönersiniz. Bizler Kızılay olarak elimizden geldiğince sizlerin yanında olacağız" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Vali Salih Ayhan, 4 mülteci aileye yatak, battaniye ve hijyen seti verdi. Kızılay Sivas Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan diğer paketler ise mülteci ailelerin evlerine teslim edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow