hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müftü Akkuş, öğrencilerle sohbet programında buluştu

    Müftü Akkuş, öğrencilerle sohbet programında buluştu
    expand

    Müftü Akkuş, öğrencilerle sohbet programında buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) -  SİVAS İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK) Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrencilerle sohbet programında buluştu. 
    Kadiburhanettin Yurdu’nda gerçekleşen sohbet programına öğrencilerin yanı sıra, Müftü Yardımcısı Harun Özkan, Yurt Müdürü Mehmet Karakaş, İl Müftülüğü KYK manevi danışmanları katıldı. Sohbet programında Müftü Akkuş, öğrencilere okumanın ve maneviyatı güçlü bir genç olmanın öneminden bahsetti. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Müftü Akkuş, "Yüce Allah insanlara iki yol göstermiştir. İyiliğe, güzelliğe ve doğruya giden yol, birde kötüye, yanlışa giden yol. İnsan hangi yolda olduğunu bilir. Eğer yanlış yoldaysa kendisini doğru ve güzel yola çıkarmak için nefsiyle yarışır ve kendini doğru yola çıkarmak için çaba gösterir. İşte insanı eğiten, insan olduğunu hatırlatan bu çabasıdır" dedi.
    Öğrencilere Allah'a karşı en iyi kul, toplum için en iyi insan, anne ve babaya en iyi evlat olmak için gayret göstermeleri gerektiğini söyleyen Müftü Akkuş, "İnsan bu dünyada gayreti kadar vardır. Allah'ı unutan insanlar olmamalıyız. Eğer biz Allah'ı unutursak Allah'ta Kur'an'da kendini unutturacağını söylüyor. Etrafınıza şöyle bir ibretle baktığınızda her şey bir yaratıcıyı gösteriyor. İçtiğimiz sudan, toprağa kadar; bir yapraktan; gökyüzüne kadar her şey Allah'ın varlığını gösteriyor. Allah'ı bulan kendini bulur. Ama Allah'ı unutan kendini unutur. En iyisi olmak için okumalısınız, öğrenmelisiniz. Okuyana ilim öğrenene Allah ikram eder. Boş kalmamalısınız. Bu vakitler sizlerin en güzel zamanlarınız, en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Dinine, devletine ve milletine karşı en iyi insan olmak için çalışmalısınız. Görüyorsunuz bugün dünyanın dört bir tarafından bize saldırıyorlar. Bu olaylar sizi umutsuzluğa düşürmesin. Onların niyeti çok belli bizleri dejenere ederek yok etmek istiyorlar. Bunun için maneviyatı güçlü; dinine, devletine, bayrağına, ezanına vatanına ve milletine bağlı gençler olmalısınız" diye konuştu.
    Program sonunda öğrencilere Diyanet işleri Başkanlığının 'Cami ve Hayat' adlı kitabı hediye edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow