hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden 'Kınalı Hasan' tiyatrosu

    Öğrencilerden Kınalı Hasan tiyatrosu
    expand

    Öğrencilerden 'Kınalı Hasan' tiyatrosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu Sanat Kulübü (CÜSSAK) tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla "Kınalı Hasan" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
    Atatürk Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda sahnelenen oyuna Suşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Uludağ, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
    Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, "Atatürk ve silah arkadaşlarının sayısız, şan ve şerefle dolu zaferleri var. Zaferlerin en büyüğü Çanakkale Savaşı'dır. Türk'ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur" dedi.
    Çanakkale Zaferi'nin Türk'ü tüm dünyaya anlatan bir zafer olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tuğut, "Öğrencilerimiz Çanakkale savaşının çok önemli sayfalarından ortaokul öğrencilerine güzel mesajlar verdiler. Sanat kulübümüz öğrencilerini bu anlamlı etkinliği planladıkları için kutluyorum" diye konuştu.
    CÜSSAK Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Nurdan Kaya ise hemşirelik bölümü öğrencilerinin sadece sağlıkla değil, sanatla iç içe olduğunu ifade etti.
    Program bitiminde öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow