hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paşabahçe güzergahına yürüyüş ve bisiklet yolu

    Paşabahçe güzergahına yürüyüş ve bisiklet yolu
    expand

    Paşabahçe güzergahına yürüyüş ve bisiklet yolu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Paşabahçe Piknik ve Mesire alanı yolu üzerinde yapımına başlanan yeni bisiklet ve koşu yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. 
    Paşabahçe piknik ve mesire alanı yolunda devam eden yeni bisiklet ve koşu yolundaki ikinci etap çalışmaları hız kazandı. 3 kilometre uzunluğundaki güzergâha bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve fitness alanları yapılırken vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebilmeleri ve gölgelik oluşturabilmek için 1000 adet çınar ağacı ve 500 adet süs elmasının dikimi gerçekleştirilecek. Ayrıca güzergâh boyunca akıllı aydınlatma sistemlerinin kurulumu sağlanacak.

    'AÇIK HAVADA SPORU DESTEKLİYORUZ'
    İkinci etap çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin çalışmaların hızlandırılması konusunda talimat verdi. Bilgin; "Hemşerilerimizin nefes aldığı bir alan olarak özellikle sabah ve akşam saatlerinde yürüyüşlerin yoğun olduğunu dile getiren Başkan Bilgin çalışmalarımız tamamlandığında 3 km boyunca adeta doğa yürüyüşü olacak. Yeşil alanı artırarak vatandaşlarımızın nefes almasını sağlayacağız. Ayrıca fitnes dinlenme alanları yaparak vatandaşlarımızın açık hava da spor yapmalarını teşvik etmek istiyoruz. Tabi minik dostlarımızı da unutmayarak güzergâh boyunca otomatik mama ve su kaplarımızı da yol boyunca belirli noktalara yerleştireceğiz" dedi.

    '1 AY SONRA HİZMETE AÇILACAK'
    Başkan Bilgin "Paşabahçe yürüyüş ve bisiklet yolu ile ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmalarımız devam ediyor. Tüm hemşerilerimizin malumu bu bölge gün boyu yoğun olarak kullandıkları bir alan. Bizler de buradaki yürüyüş yolunu hemşerilerimizin daha sağlıklı bir ortamda spor yapabilmeleri için standarda uygun yürüyüş ve bisiklet yolunu yapmayı planladık ve hızlı bir şekilde yapım işlemlerine başladık. İnşallah 20 gün veya 1 ay sonra yaklaşık 3 km’lik yolu standartlara uygun olarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Yaptığımız alanı ağaçlandırmayı da önemsiyoruz. Özel idare kavşağından Paşabahçe’ye kadar olan alanı da hem sağ tarafı hem gidiş taraf hem de orta refüjleri nitelikli ağaçlarla yeşillendirerek hemşerilerimizin yemyeşil bir alanda temiz havayla birlikte koşabilecekleri yürüyebilecekleri spor yapabilecekleri bir alan oluşturuyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken geçici süreli çevreye rahatsızlık verebiliyoruz. Bu noktada hemşerilerimizden biraz daha anlayış istiyoruz. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde yapıyor. Projemiz tamamlandığında bu alan açık havada spor yapabilmek için cazibe merkezi haline gelecek, hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow