hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Planlı elektrik kesintilerine ramazan iptali

    Planlı elektrik kesintilerine ramazan iptali
    expand

    Planlı elektrik kesintilerine ramazan iptali

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - ÇAMLIBEL Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Ramazan ayı boyunca tüketicilerin enerjide sıkıntı yaşamaması için yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının saatlerini yeniden düzenledi. ÇEDAŞ, iftar ve imsak saatleri arasındaki planlı bakımları iptal etti. Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 09.00 ile 15.00 saatleri arasında mesken ağırlıklı kullanıcıların bulunduğu bölgelerde acil durumlar dışında kesinti yapmayacak.
    Sivas, Tokat ve Yozgat'ta 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren ÇEDAŞ, bu yıl 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak olan ramazan ayı boyunca tüketicilerin enerji konusunda sıkıntı yaşamaması için yatırım, bakım ve onarım kaynaklı planlı kesintileri iftar ve imsak vakitlerine göre yeniden belirledi. ÇEDAŞ'ın ramazanın başlamasından bir gün önce 1 Nisan Cuma itibarıyla devreye alacağı uygulamaya göre, iftar ve imsak saatlerini kapsayan 16.00 ile 08.00 arasında mesken ağırlıklı kullanıcıların bulunduğu bölgelerde acil olmayan hiçbir kesinti yapılmayacak. Yine ramazan ayı boyunca gün içinde gerçekleştirilmesi kaçınılmaz olan kesintiler de en geç saat 16.00 itibarıyla sonlandırılacak. Elektrik enerjisi tedarikinin güvenli bir şekilde sağlanması için gerçekleştirilmesi zorunlu çalışmalar ise 09.00 - 15.00 saatleri arasına kaydırılacak.

    PLANLI KESİNTİ NEDİR? NEDEN YAPILMASI GEREKİYOR
    Elektrik dağıtımında planlı kesintiler; ileride daha büyük çaplı kesintilerin önüne geçmek, mesken, ticarethane ve sanayi abonelerinin talep ettiği enerjiyi karşılamak, artan tüketime yanıt üretebilmek için yapılan yatırım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bir zorunluluk olarak gündeme geliyor. 
    ÇEDAŞ, dağıtım şebekesindeki aksamaların kullanıcılara etkisinin asgari düzeyde kalması adına, yıl içinde planlı elektrik kesintisi gerektiren çalışmalarını yüzde 30 oranında gece 00.00-06.00 arasında gerçekleştiriyor. Ancak alçak gerilim ve orta gerilim havai hatlardaki bakım çalışmaları, teknik kısıtlamalar ve iş güvenliği nedeniyle gün içi saatlerde yapılabiliyor. Kesintisiz ve kaliteli elektrik dağıtımı için yatırımlarına ara vermeden devam eden ÇEDAŞ, yatırım, bakım ve onarım çalışmaları sırasında tüketicilerin güvenliği için tüketicilerini önceden SMS ile bilgilendirerek planlı kesintileri gerçekleştiriyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow