hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Sağlıklı Mutfak Atölyesi'nde peynir yaptılar

    Sağlıklı Mutfak Atölyesinde peynir yaptılar
    expand

    'Sağlıklı Mutfak Atölyesi'nde peynir yaptılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS (DHA) -  SİVAS Valisi Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ile il protokolünün eşleri tarafından gerçekleştirilen 'Sağlıklı Mutfak Atölyesi' projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nde lor peyniri ve labne yapıldı.
    Sivas'ın doğal ürünlerin yapımını anlatmak, tanıtımını yapmak ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Vali Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ve il protokolü eşleri bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi'nde bir araya gelen hanımlar lor peyniri ve labne yaptı.
    Peynir yapımının ardından açıklamalarda bulunan Zeynep Akkiraz Ayhan, Sağlıklı Mutfak Atölyesi projesinin Sivaslı hanımların maharetlerine maharet katmaları için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Hazır gıdanın her türlüsünü sağlıkla evimizde yapabiliriz. Sadece önemli olan usta ellerden öğrenebilmek biz de bu projeyle birlikte belirli aralıklarda bir araya gelip, yöresel ürünler yapmayı öğrenmek istiyoruz. Bu projeye katılmak isteyen hanımları da Halk Eğitim Merkezimize davet ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow