hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SCÜ'de Organ Nakil Merkezi hizmete açıldı

    SCÜde Organ Nakil Merkezi hizmete açıldı
    expand

    SCÜ'de Organ Nakil Merkezi hizmete açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mert Taha VAROL/SİVAS, (DHA) - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) bünyesinde Organ Nakil Merkezi törenle hizmete açıldı. 
    Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi içerisinde yer alan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıp, sertifikası alınan merkezin açılışını Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven karaciğer ve böbrek naklinin başlamasıyla cerrahi tekniklerin daha da gelişeceğini belirterek, "Bu faaliyetler sadece karaciğer ve böbrek nakliyle kalmayacak, hem cerrahi teknikleri açısından hem medikal tıbbi açıdan hizmetlerin daha da artmasına katkı verecek. Sivas'ta 500 civarında diyalize giren, böbrek nakline gitme potansiyeli olan hastamız var. Bunların il dışından başka yerlere gitmesinin önüne geçilmiş olacak. Aynı zamanda erkenden tanı konulup ne zaman cerrahi sınıra geldi o tespit edilmiş olacak ve vakitlice eğer böbrek nakli yapılacaksa onunda işlemi başlatılmış olacak" dedi.
    SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ise, "Sivas'ta nakil bekleyen hemşehrilerimiz başka bir ile gitmeden burada nakillerini yaptırabilecekler. Ayrıca daha önce nakil yaptırmış olan hemşehrilerimiz de başka yere gitmeden burada gerekli muayenelerini yaptırabilecekler" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow