hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Şehri Sultandan Kareler' fotoğraf yarışması sona erdi

    Şehri Sultandan Kareler fotoğraf yarışması sona erdi
    expand

    'Şehri Sultandan Kareler' fotoğraf yarışması sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS,(DHA)- SİVAS Valiliği himayesinde Sivas Kültür AŞ'nin koordinesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu, Sivas 4 Eylül Fotoğraf Sanatı Derneği'nin katkıları ile düzenlenen 'Şehri Sultandan Kareler' isimli ulusal fotoğraf yarışması sona erdi.
    Sivas'ta 19 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlayan ve ulusal çapta ilk kez yapılan yarışmada, 1'incilik ödülünü Çifte Minerali Medrese fotoğrafı ile Hatay'dan Mehmet Aslan elde etti. 2'ncilik ödülü ise Sivas'ın Torlakçıları eseriyle Edirne'den katılım sağlayan Servet Çınar kazandı. 3'üncülük ödülü de Medresede Hayat ismiyle Edirne'den Mehmet Aktaş'ın oldu. 6 adet mansiyon, 4 adet özel ödül ve 68 adet sergileme ile 11 adet satın almanın olduğu yarışmada İzzet Keribar, İbrahim Zaman, Özer Kanburoğlu, Levent Erdinç, Ozan Sağdıç jüri olarak görev yaptı. Dijital olarak tek kategori şeklinde düzenlenen ve Sivas'ın tarihi, doğal güzellikleri, kültürel zenginliklerini amaç edinen yarışmada, pandemi nedeniyle de süre uzatımına gidilmişti.
    Yaklaşık 30 ilden 1371 fotoğrafla katılım sağlanan yarışmada Sivas, Hatay, Edirne, Bursa, İstanbul, Kayseri, Trabzon, Ordu, Sakarya, Malatya, Giresun, Kocaeli, Erzincan, Diyarbakır, Aydın, Yalova, İzmir, Tokat, Nevşehir, Ankara, Erzurum, Amasya illerinden yarışmacılar ödül almaya hak kazandı.
    Sivas Kongresi'nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen yarışmanın finali ise 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde derece elde eden fotoğrafların sergilendiği program ödül töreni ile sürecek. Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, mansiyon 2 bin TL ve özel ödül de bin TL'lik çekler halinde takdim edilecek. 04 Eylül 2020 tarihindeki sergi ve ödül töreni programına Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) unvanları ile onurlandırılan Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar'ın da katılarak, fotoğraf severlere konferans vermesi bekleniyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow