hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemseddin Sivasi'yi anlatan kitap tanıtıldı

    Şemseddin Sivasiyi anlatan kitap tanıtıldı
    expand

    Şemseddin Sivasi'yi anlatan kitap tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi'nin desteğiyle Şemseddin Sivasi’nin 500'üncü doğum yılı anısına yazar Fatih Duman'ın kaleme aldığı bir Şemseddin Sivasî Romanı 'Lâl' adlı kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
    Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, CÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Baro Başkanı H. Yılmaz Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ve il protokolü katıldı.
    Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Sivasımızın manevi büyüklerinden olan Şemseddin Sivasî'yi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için kaleme alınan “LÂLö isimli romanın şehrimizin kültür hazinesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
    Sivaslı olan genç yazar Fatih Duman'ın kaleme aldığı ve belediyenin basımını üstlendiği kitabı okurlarıyla buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Bilgin, "Şehrimizin önemli değerleri vardır. Sivas zaman aşan şahsiyetlerle birlikte anlamlı bir şehirdir. Şemsettin Sivasî Hz. bunların en önemlilerinden bir tanesidir. Doğumunun 500. yıl dönümü anısına bugün bu çalışmayı şehrimize kazandırdık. Bu çalışmaya değerli katkılar sunan çok değerli Rektörümüz Âlim Yıldız’a, çok değerli hocamız Recep Toplarlı’ya ve İbrahim Yasak’a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
    Başkan Bilgin, "Belediyecilik anlayışımızda bu şehrin fiziki yapısını daha yaşanabilir seviyeye yükseltmek, sosyal donatılarla cazip bir merkeze dönüştürmek için çaba harcıyoruz. Bununla birlikte bu şehri dünden bugüne taşıyan bu topraklara hizmetler etmiş şahsiyetlerimizi vefa duygusuyla, şükranla anmak ve yeni kuşaklarla da buluşturmak en önemli misyonumuzdan birisidir. Turgut Cansever’in bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder.’ Biz de klasik belediye anlayışıyla birlikte park, bahçe, yol, kaldırım, imar, altyapı gibi işlerimizle ilgilenecek ancak şehrimizin sosyokültürel açıdan değerlerimizi tanıtmak ve yeni nesillere aktarmak üzere kültürel manada çalışmalarımız devam edecek. Bu oda o örneklerden bir tanesidir" dedi.
    Sivas Valisi Salih Ayhan ise "Bir şehri güçlü kılan beşeri sermayedir, yetiştirdiği şahsiyetlerdir. Sivasımız da bu konuda maşallah bereketli. Bu şahsiyetleri gençlerimize iyi bir şekilde aktarabilmek gerekiyor. Bu şahsiyetleri her yaş kategorisine yaşam tarzlarını, dünya yaşantılarını, uhrevi bakışlarını yeni nesillerimize aktarmamız gerekiyor. Bu minvalde değerli eserlerine, değerli şahsiyetlerine değer verip vefalı olmak ve bunların üzerine yazılar yazmak yazıları kaleme almak nesillerimize aktarmak çok kıymetli bir anlayıştır. Belediyemizin bu kültürel çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Tebrik ediyorum, gerçekten Sivas bu konuda üretken bir şehirdir" dedi.
    Daha sonra sahneye gelen yazar Fatih Duman kitabı yazma serüvenini anlattı. Konuşmaların ardından Vali Ayhan ve Başkan Bilgin yazara çeşitli hediyeler takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow