hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas İl Genel Meclisi yeni başkanını seçti

    Sivas İl Genel Meclisi yeni başkanını seçti
    expand

    Sivas İl Genel Meclisi yeni başkanını seçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 24'üncü dönem İl Genel Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan oylamayla İl genel Meclisi Başkanlığına Hakan Akkaş seçildi.
    31 Mart yerel seçimlerinin ardından bulundukları bölgelerden İl Genel Meclisi üyeliklerine seçilen adaylar, 5 yıl sürecek toplantıların ilk birleşiminde bir araya geldi. 43 meclis üyesinin yer aldığı 24'üncü Dönem İl Genel Meclisi’nin ilk toplantısında meclis divanı seçimi yapılarak görev dağılımı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıyı tüzük gereği meclisin en yaşlı üyesi olan İmranlı İl Genel Meclisi Üyesi Necati Cansu yönetti.
    Yapılan gizli oylama ile İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Akkaş seçildi. Akkaş, meclis divanı seçimine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, meclis üyelerine yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. amaçlarının hep birlikte Sivas'a hizmet olduğunu ifade eden Akkaş, "Bizleri bu göreve layık gören tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
    Ardından meclis divanı seçimine geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Meclis 1'inci Başkanvekilliğine Fikret Doğruyol, Meclis 2'nci Başkanvekilliğine Burhanettin Uğurlu, asil kâtip üyeliklerine Arzu Polat, Sururi Koçali yedek kâtip üyeliklerine ise Ahmet Gencer ile Yusuf Yüksel Yıldız seçildi.
    Meclis, İl Encümen Üyesi seçimiyle devam etti. Fikret Doğruyol, Semra Temurbaş Mavibulut ve Yüksel Çiftçi encümen üyeliklerine seçildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow