hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas Milli Eğitim Müdürü Savaşçı: Eğitimde hedef ilk 10

    Sivas Milli Eğitim Müdürü Savaşçı: Eğitimde hedef ilk 10
    expand

    Sivas Milli Eğitim Müdürü Savaşçı: Eğitimde hedef ilk 10

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA) -  SİVAS İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, 2023’e Doğru Eğitimde Değişim ve Dönüştüm Hareketi’ni başlattıklarını, eğitimde Sivas’ın hedefinin üç yıl içerisinde ilk 10’a girmek olduğunu belirtti. Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla okullarda 100 adet atölye açmayı planladıklarının anlattı. 
    İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Milli Eğitim’de 2023’e doğru eğitimde değişim ve dönüşüm hareketi başlattıklarını ifade ederek, "Bu hareketi başlatmak kolay olmadı. İlk önce eğitim çalıştaylarını gerçekleştirdik. Bu eğitim çalıştaylarında sadece okul müdürleri, öğrencileri ve öğretmenlerimizi, velilerimizi almadık. Kantincilerimizi aldık, hizmetlilerimizi aldık. Yani eğitimin tüm paydaşlarını bir masa etrafında toparladık. Onlarla Sivas eğitiminde neler yapılabilir, neler yapılması gerekiyor, dezavantajlarımız nelerdir? Bunları nasıl avantaja çevirebiliriz, avantajı nasıl kullanabiliriz neticesinde bir eğitim çalıştayı gerçekleştirdik. Bu çalıştay kapsamında da 2023’e Doğru Eğitimde Değişim ve Dönüşüm Hareketini başlattık. Bu çalışma sonrasında yedi Robotik Kodlama atölyemiz açıldı. Üç tane yabancı dil atölyemiz açıldı. Zeka oyunları atölyelerimizi açtık. Görsel sanatlar, müzik sınıflarımızı açtık. Ciddi anlamda hem sanatsal hem sportif hem de kültürel anlamda ciddi anlamda eğitimde değişim ve dönüşüm hareketinin içine girdik.  Biz bu harekete başladığımızda bakanlığımızın 2023 hedefini vizyon edindik" dedi.

    'ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'
    Öğretmenlere yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Savaşçı, "Öğretmen arkadaşlarımıza çeşitli seminerlere aldık. Yapmış olduğumuz çalışmalarda öğretmen odası bizim mahremimiz rahat rahat öğretmenlerimizin konuştuğu bir projemiz vardı. Burası öğretmenler odası diye bir proje geliştirdik. Öğretmenlerimizle 15 günde bir çeşitli ilçelerde bir araya geldik. Onların fikirlerini dinledik. Milli Eğitim’e ne katkı sağlayabileceklerini dinledik. Köy öğretmenlerimizi topladık köy öğretmenlerimizin dertleri nelerdir bu dertleri nasıl çözebilirizi konuştuk.  Tabanın sesine biz önem verdik. Yaptığımız bütün projelerde öğretmenlerin bize katkısı çok fazla oldu. Onlar bize yol gösterdiler. Onlar bize ödevlerimizi verdi bizde o ödevlerimizi meslektaşlarımızın bana verdiği ödevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu. 

    'BİLSEM’İN YENİ BİNASI EYLÜL AYINDA AÇILACAK'
    Tuzlugöl Mahallesi’nde yapımı devam eden Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığını ifade eden Savaşçı, "BİLSEM ’in yeni binasında eğitimi Eylül ayında başlatmış olacağız. Bu sene BİLSEM’e 7 bin 647 öğrencimiz grup taramaya girdi. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan da bin 40 öğrencimiz var. Bu sene geçen senenin üzerine çıktı. Biz şu bilinçle hareket ettik. Kaybedecek tek bir evladımız yok. Bir kişi değişir, Türkiye değişir düşüncesi üzerinde hareketimiz devam edecek" dedi.

    '74 ÖĞRENCİYE EVDE EĞİTİM'
    Çeşitli hastalıkları bulunan 74 öğrencinin evde, bir öğrencinin de hastanede eğitim aldığını aktaran Savaşçı, şöyle dedi:
    "Öğrencilerimize evde eğitim vermeleri için görevlendirmelerini gerçekleştirdik. Bu sene destek eğitim odası üzerinde de ciddi bir şekilde durduk. Öğretmenlerimiz belli bir zekaya sahip çocuklarımıza destek eğitim odalarında destek veriyor. Bu öğrenci sayımızda bin 170’dir. Yani 118 bin öğrencimizin bin 170’ine destek eğitim odalarında ders saatleri dışında özel olarak ilgilenmekteyiz."
    Sivas’ın eğitim durumunda Türkiye genelinde çok iyi bir durumda olduğunun altını çizen Savaşçı,"Valimiz bize bir hedef koydu üç yılda ilk 10’na girmemiz gerektiğini söyledi. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 7 tane montessori anaokulu açtık. Bu anaokullarından yetişen öğrencilerimizin Sivas eğitimine katkısı 12 sene sürecek. 100’üncü yılda 100 atölye planlarımız var. Bunların hepsi zamanla olacak. TÜBİTAK’ta bu sene Türkiye 7’ncisi olduk. 150 projemizle biz Türkiye 7’ncisi olurken birinci olan şehrimiz 309 projeyle oldu ve nüfusu Sivas’ın en az 20 katı büyüklüğünde kıyaslamayacak bakacak olursak aslında TÜBİTAK’ta Türkiye’nin en iyi şehri Sivas’tı. Her okulun 20 proje yaptığını düşünürsek aldıkları 6 bin liralık yardımı düşündüğümüz zaman Sivas’ta biz 1 milyon liraya yakın maddi katkı sağladık. Biz Sivas’ı üç yıl içerisinde eğitimde ilk 10’na sokmak istiyoruz. Ama bizim ilk hedefimiz vatanına, milletine bağlı bireyler yetiştirmek bizim önceliğimiz elbette bu olacaktır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow