hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'a sağlık cihazı ve ambulans desteği

    Sivasa sağlık cihazı ve ambulans desteği
    expand

    Sivas'a sağlık cihazı ve ambulans desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı tarafından Sivas Numune Hastanesinde kullanılmak üzere sağlık cihazları, ilçelere gönderilmek için de 3 adet ambulans alındı. 
    Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yöneticileri ile beraberindekiler; Şarkışla, İmranlı ve Koyulhisar ilçelerine alınan ambulansların uğurlama ve Numune Hastanesine alınan cihazların inceleme programına katıldı. 
    Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada; Sağlık Bakanlığı yetkililerine Sivas'a sundukları katkılardan dolayı teşekkür ederek, sağlıkta ülke genelinde ciddi değişim ve dönüşüm yaşandığına vurgu yaptı. "İnsani Yaşat ki Devlet Yaşasın" düsturuyla sağlık sektöründe sürekli yeni yatırımlar yapıldığını ifade eden Ayhan, bunun en güzel örneklerinden birinin, Sağlık Bakanlığı tarafından Sivas'a bir süre önce gönderilen hava ambulansı olduğunu söyledi. Vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnun kaldığı yönünde olumlu tepkiler aldıklarını ve sağlıkta kalite standardının arttığını ancak yeni ilavelere de ihtiyaç duyulduğunu anlatan Ayhan, "Sağlık hizmeti ulaşılabilirliğini daha da hızlı hale getirmek gerekiyor. Önceden vatandaşlarımız ambulans evine geldiği zaman bayram sevinci yaşanıyordu. Bugün itibariyle ilimizde 75 adet ambulans var. Ambulans başına düşen nüfus sayısı 8 bin olduğu zaman her bir bölgeye teknolojik donanımlı ambulanslar görev alacak. Eskiden ithal ambulanslar varken şimdi yerli ambulanslar var. Şehrimizin her tarafına sağlık hizmeti götürülüyor. Bu önemli yatırımlar insanımıza verilen değeri gösteriyor. Devletimizin hassasiyeti ve duyarlılığı takdire şayandır." dedi. 
    Vali Ayhan ve beraberindekiler daha sonra Sivas Numune Hastanesi yanında yapımı tamamlanma aşamasına gelen Çok Amaçlı Geriatri Servisi (ÇAGEM) binasını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Ardından hastaneye geçen Vali Salih Ayhan, burada sağlık çalışanlarının 14 Tıp Bayramı'nı kutlayarak, onlara karanfil takdim etti. Yeni alınan 2 adet MR cihazı, 3 Bilgisayarlı Tomografi Cihazı, Anjiyografi Cihazı, 4D Ultrasonografi Cihazı, Hipotermi Yaşam Cihazı, Yenidoğan Elektroansefalografi Cihazı, Ultrasonografi ve Artroskopi cihazlarını da inceleme imkânı bulan Vali Ayhan görevlilerden cihazların işleyişi hakkında bilgi aldı. Ayhan, son olarak Sağlık İl Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mesut Acıöz'den kurumun çalışmaları ve il genelinde yapımı devam eden ve tamamlanan sağlık yatırımlarıyla ilgili brifing aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow