hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

    Sivasta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
    expand

    Sivas'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılı kutlamaları kapsamında, il protokolü  tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. 
    Sivas'ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Vali Salih Ayhan, Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve askeri erkan katıldı. Vali Ayhan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Kongre Binası'nda lise öğrencileri tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu resim ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 
    Açılışta konuşan konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Cumhuriyetimizin ilanının 98'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Topraklar topla, tüfekle, kılıçla fethedilir. Ama kalıcı olmak için orayı sazınla, sözünle, sanatınla edebiyatınla, mimarinle orayı yoğurman ve harmanlaman lazım. Dolayısıyla bizde bin yıldır ata toprağı olan Türk yurdunda bu anlayış içerisinde sazımızla sözümüzle bu topraklardayız. Cumhuriyetin ne demek olduğunu, faziletlerini öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla içselleştiriyoruz" dedi.
    Açılışın ardından Vali Ayhan ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Sergi sırasında Vali Ayhan ve il protokolü Şehit Furkan Peker Anadolu Lisesi öğrencilerinin söylediği türkülere eşlik etti. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow