hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta, 4 yeni sağlık merkezi açıldı

    Sivasta, 4 yeni sağlık merkezi açıldı
    expand

    Sivas'ta, 4 yeni sağlık merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alperen YILDIZ-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta yapımı tamamlan 3 yeni Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. 
    Kentte yapımı tamamlanan Kardeşler, Kızılırmak, Gültepe Aile Sağlığı Merkezleri ve Çayyurt Mahallesi Muhittin Altınok Aile Sağlığı Merkezi'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışa Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile il protokolü katıldı. 
    Sivas Valisi Salih Ayhan, açılış konuşmasında Sivas'taki sağlık alt yapısı hakkında bilgi verdi. Birinci basamak sağlık hizmetleri ağında Sivas'ın her geçen gün daha iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Vali Ayhan, "Bugün 4 ASM açılışını gerçekleştirerek ilimizdeki aile sağlığı merkezi sayımızı 59'a aile hekimliği birim sayımızı da 210'a yükseltmiş olacağız. 2020 yılında aile hekimlerimizden 2 milyona yakın vatandaşımız hizmet almış. Bugün hizmete girecek olan aile sağlığı hizmeti merkezlerinden 4'ünde de 52 bin 390 vatandaşımız hizmet alacak. Dolayısıyla toplamda 10 milyon TL'ye mal olan merkezlerimiz sağlıklı alt yapımızın önemli bir gücü olacak. Aile hekimliği modeli ülkemizin sağlık sisteminin ne kadar önemli bir fark yarattığını özellikle bu pandemi döneminde çok iyi bir şekilde anlamış olduk. Takipler ve filyasyon ekipleri noktasında aile hekimlerimiz gerçekten bu süreçte müthiş omuz verdiler. Bununla birlikte ilimizin özellikle acil sağlık hizmetleri noktasında envanteri her geçen gün artmaktadır" dedi.

    '7 BİN 430 KİŞİYE 1 AMBULANS'
    2002 ve 2020 yılları arasındaki sağlık durumunu ele alan Vali Salih Ayhan, "2002-2020 yılları ülke geneli açısından 2002 yılında 20 ambulansımız vardı. 17 acil sağlık istasyonu ile hizmet verirken bugün; kara, hava, paletli, özel donanımlı olmak üzere 87 ambulansımız 41 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu ile hizmet vermekteyiz. Ülkemizde 16 bin 701 kişiye bir ambulans düşüyor. İlimizde ise 7 bin 430 kişiye bir ambulans düşmektedir. Dolayısıyla Sivas'taki sağlık hizmetlerinin ortalamasına baktığımızda bu bile önemli bir gösterge. Sağlık hizmetleri açısından Sivas sağlık sisteminde çok önemli noktaya geldi" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow