hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta Aydoğan Mezarlığında çevre düzenlemesi

    Sivasta Aydoğan Mezarlığında çevre düzenlemesi
    expand

    Sivas'ta Aydoğan Mezarlığında çevre düzenlemesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS,(DHA) - SİVAS Belediyesi'nca, Aydoğan Mezarlığı ve çevresinde başlatılan onarım ve bakım çalışmalarında sona gelindi. 
    Belediye Başkanı Hilmi Bilgin yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek mezarlığa çınar fidesi dikti. İncelemeleri sırasında Başkan Bilgin’e; Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Mezarlık İşleri Müdürü Mehmet Kaynar, Aydoğan Mahalle Muhtarı Yusuf Baloğlu ile mahalle sakinleri eşlik etti.
    Mahalle sakinlerinin isteği üzerine Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in talimatları ile bakıma alınan mezarlık içerisinde ve çevresinde; yürüyüş yolları ve istinat duvarı yenilendi, çeşmeler konuldu. Mezarlık içerisinde 4 ayrı bölgeye aydınlatma projektörleri ile 26 adet sokak aydınlatması ve 36 adet aplik aydınlatma sistemi kuruldu. Bazı mezarlar da yenileme çalışmaları tamamlanarak 235 adet nitelikli ağaç toprakla buluşturdu. Diğer yandan Fen İşleri ekipleri de mezarlığın çevresindeki yol kaldırım ve asfalt çalışmalarını tamamladı.
    Belediye Başkanı Hilmi Bilgin "Biz inancımız gereği geçmişimize sahip çıkmak zorundayız. Bizim inancımızda 'Her doğan varlık bir gün ölümü tadacaktır' der. Yani yarın ahiret gününde hepimiz hesap vereceğiz. Burada bulunan merhum ve merhumelerin evlatları, torunları olarak geçmişimize saygımız gereği mezarlıklarımızı güzelleştirerek şehrimizin içinde yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyoruz. Hem bize ölümü hatırlatacak hem de mahalle ortasında bulunan böyle bir yer mahalleye bir güzellik manevi bir hava katacak. Bu kapsamda yapmış olduğumuz projelendirme neticesinde Aydoğan mezarlığımızın çevre düzenlenmesini yol kaldırım asfalt çalışmalarını aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 235 tane nitelikli ağacı bu alanda toprakla buluşturduk. Mezarlığımızın etrafına yürüyüş yolları yaparak sosyal hayata katkı sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ortak akıl ve istişareyle çözüm odaklı çalışmalar. Mahalle sakinlerimizin isteği, talebi ne ise bu noktada belediye olarak yapmamız gerekeni üstümüze düşeni yapmakla mükellefiz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
    Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eden Aydoğan Mahalle Muhtarı Yusuf Baloğlu "Mahallemizde bulunan Aydoğan Mezarlığımızda gerçekten bir çalışma yapılması şarttı. Mahalle sakinlerimizden gelen talep üzerine konuyu Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e ilettik. Sağ olsun kendisi hemen geldi, gördü sorunu yerinde inceledi ve çözümü noktasında talimatlarını verdi. Kısa bir sürede çalışmalarda tamamlandı. Ben başta Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow