hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

    Sivasta Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
    expand

    Sivas'ta Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS (DHA)- SİVAS'ta 40 sivil toplum kuruluşundan oluşan Başkanlar Kurulu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde istişare toplantısını gerçekleştirdi.
    STSO'da yapılan toplantıya, Başkanlar Kurulunda yer alan sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.
    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, kurulun önemine değinerek, "Başkanlar Kurulumuz, söz konusu Sivas ise her zaman gövdesini taşın altına koymaktadır. Ben değil biz kavramının hakim olduğu ve ortak paydanın Sivas olduğu Başkanlar Kurulumuz daha aktif olarak çalışmalarını sürdürecektir" dedi.
    Koronavirüs salgını nedeniyle toplantıların yapılamadığına değinen Başkan Eken, "Bugün pandemi sürecini ve yapılan çalışmaları değerlendirmek için bir araya geldik. Ayrıca Ağustos ayı toplantımızda Başkanlarımız kendi alanlarıyla ilgili hazırlayacağı raporlar doğrultusunda yol haritamızı belirleyeceğiz. Ben tüm başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsi gece gündüz demeden şehre dair, temsil ettiği insanlar için çalışıyor. Bizlerde, Sivas TSO olarak, SESOB, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, il genel meclisi başkanımız, sendikalarımız, diğer meslek örgütlerimiz, STK’larımız ve şehrin tüm kanaat önderleriyle çalışmalarımızı sonraki süreçte daha hızlı yapacağız. Başkanlar Kurulumuz adına tekrar söylüyorum; tek derdimiz Sivas, tek mevzumuz Sivas. Buradaki başkanlarımızın, Sivas’ın menfaatleri ve çıkarları dışında kişisel hiçbir düşüncesi yoktur. Ben, Başkanlar Kurulunda sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum, şeref duyuyorum. Katılımlarınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kurban Bayramımızın hayırlara vesile olmasını, birlik ve beraberliğe vesile olmasını, ülkemizin dünyada lider olmasını Cenabı Allah'tan diliyorum" dedi. 
    İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş da, Başkanlar Kurulunda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Memleketin Dertleriyle dertlenen, bu anlamda elini taşın altına sokan insanlarız. Bir şehrin dinamiğini sivil siyaset oluşturur. Bunların hepsinin üstünde bir Sivaslı gerçeği vardır. Ticaret Sanayi Odası Başkanımıza böyle bir kahvaltıyı düzenleyip bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise, salgın sürecinde küçük esnafın olumsuz etkilendiğinin altını çizerek, "Pandemi döneminde gerek Avrupa’da gerek Türkiye'de büyük bir huzursuzluk yarattı. Özellikle Türkiye’de en fazla zarar gören küçük esnaf ve sanatkarlar oldu. Bazı iş yerlerimiz kapandı, bazı iş yerlerimiz açıldı. Ama özellikle hizmet grubunda kahvecilerimiz, iş yerlerinde oyun oynanmıyor ve 5-6 aydır bu esnaflarımızın iş yerleri kapalı. Biz, kahvecilerimiz ve diğer mağdur olan esnaflarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımıza bu toplantıyı yapıp, bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow