hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta buğdayın geleceği masaya yatırıldı

    Sivasta buğdayın geleceği masaya yatırıldı
    expand

    Sivas'ta buğdayın geleceği masaya yatırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta 'Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas' projesi kapsamında 1'inci Sivas Buğday Çalıştayı" düzenlendi.
    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kentte faaliyet gösteren bir otelde düzenlenen toplantıya Sivas Valisi Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. Programda, tarım sektöründeki son gelişmeler ve buğdayın geleceği masaya yatırıldı.
    Programın açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyid Yıldız, Sivas tarımını geliştirmek ve çiftçilere önemli hizmetler sunmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Sivas, tarım ve hayvancılıkta ekonomik olarak büyük bir etkiye sahiptir. İlimizde 8 milyon hektar alanda tarım yapılmaktadır. Bu hektarın yüzde 45'ini hububat oluşturmaktadır" dedi.
    Vali Salih Ayhan ise, Sivas'ta tarımda iyi bir noktada olunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, bilimsel çalışmalar ve programlarla bilinçli bir üretimin gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini ifade etti. Sivas'ın çok geniş bir tarımsal potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, "Olağanüstü sulama imkânları ve teknolojik ekipmanlar var. Ancak üretimimiz yeterli değil. Mevcudu arttırmak için gayret göstereceğiz. Sivas'ın birçok sahasında verimli çalışmalar gerçekleştirebiliriz. Geleneksel yöntemlerden çıkıp, modern tekniklerle üretim yapacağız. Verilen teşviklerden faydalanacağız. Üreticilerimizin ürünlerine güvenli pazar oluşturacağız" diye konuştu.
    Çalıştayın son bölümünde ise Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Sakin ''Buğdayda Kalite'' konulu sunumunu yaparak çiftçileri bilgilendirdi. İki gün sürecek çalıştay ile buğdayın mevcut durumu, kalitesi, hububat ekim teknikleri, hububat hastalıkları gibi konularda alanında uzman kişiler ve akademisyenler katılımcılara bilgi verecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow