hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta deprem tahliye tatbikatı

    Sivasta deprem tahliye tatbikatı
    expand

    Sivas'ta deprem tahliye tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 'Deprem anı ve tahliye tatbikatı' yapıldı. 
    Sivas Halis Gülle Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tatbikatta ilk önce deprem alarmı çaldı. Ardından 'çök-kapan-tutun' yapan öğrenciler güvenli bir şekilde okul binasından tahliye edildi. Sivas Valisi Salih Ayhan da öğrencilerle birlikte sınıfta verilen talimatlara uyarak farkındalık oluşturdu. Bahçede güvenli alana toplanan öğrencilere Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme anlatıldı. Destek ekipleri ise bahçede çadır kurulumu yaptı. Tatbikatın sonunda da Kızılay tarafından öğrencilere sıcak çorba ikram edildi. 
    Etkinlikte konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Ülkemizin büyük bölümü tabii afetler riski, nüfusun çoğunluğu da deprem tehlikesi içerisindedir. Deprem tehlikesi bizim için toplumsal bir sorun; sel, çığ, taşkın, heyelan gibi tehlikeler de yerel ve bölgesel düzeyde risk taşıyan sorunlarımızdır. Bu yüzden, afetlerin yoğun yaşandığı bir ülkenin yurttaşları olarak, özellikle deprem bilinci ve depreme hazırlık, güvenli yaşam kültürümüzün bir parçası olmalıdır. Unutmayalım bir afetin ilk anlarında, ilk dakikalarında hep tek başınayızdır. Bizi sadece o anlardaki bireysel hazırlığımız ve bilgimiz koruyabilecektir. Sonrasında devletimizin kurumları eskiye nazaran daha iyi koordine olabilmekte, acil müdahale ve sonrasında rehabilitasyon konusunda profesyonelleşse de bireysel anlamda hepimize çok önemli görevler düşüyor. 2022 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Afet Tatbikat Yılı’ ilan edildi. 2021 yılında ilimiz genelinde 504 bin 674 vatandaşımıza 'Temel afet farkındalık eğitimi' verdik. Bu eğitimlerimizi 2022 yılında da devam ettireceğiz. Ayrıca verdiğimiz eğitimlerin davranışa dönüşmesi için, bugün de olduğu gibi yıl boyunca ilimizde çeşitli tatbikatları İl AFAD Müdürlüğümüz tarafından planlayarak icra etmeye devam edeceğiz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow