hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta eğitim çalıştayı

    Sivasta eğitim çalıştayı
    expand

    Sivas'ta eğitim çalıştayı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta sektörel çalıştaylar programları kapsamında 'Eğitim Çalıştay'ı düzenlendi. 
    Sivas Valiliği tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen çalıştay açılış programı, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin sunumu ile başladı. Savaşçı, 'Ortak Akılla Yarınlara' sloganı ile düzenlenen Sivas Çalıştayı'nın ardından geçen bir yıllık sürede eğitim alanında gerçekleştirilen proje ve çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
    Eğitim de yakalanan insicamın, birlik ve beraberliğin bozulmadan devam etmesi gerektiğini belirten Vali Salih Ayhan, "Birçok alanda taviz verebiliriz, eksiğimiz olabilir ama eğitim de asla taviz vermememiz lazım. Bunun bir vebal işi olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu alandaki uyumumuzun asla bozulmaması lazım. Yaptığımız çalışmaların, söylediğimiz sözlerin her biri çocuklarımız için. Hiçbir şekilde bir hesabımız yoktur. Bu konuda samimi, gayretli ve hesapsız bir şekilde yolumuza hep birlikte devam edeceğiz. Eğitimde Sivas'a kazandırılan fiziki yapıların, altyapıların meyvesini de en kısa sürede alacağız. İnşallah eğitim ile ilgili bu çalışmaları, bu birliktelik ve gayreti devam ettirdiğimiz sürece Darül Ulema, Darül Medrese ve İlimler Şehri Sivas hakikaten yeni dönemde de bunu anlamlandıracak. Eksiğimiz ve sıkıntılarımız olabilir ama bu manada heyecanımız ve samimiyetimizden asla taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
    Sivas'ta eğitime 700 milyon TL’ye yakın bir yatırımın gerçekleştiğini belirten Vali Ayhan, "Bunu diğer illerle karşılaştırdığımız takdirde olağanüstü bir rakam. 2019 yılında da 250 milyon civarında kaynak geldi. Bu yıl bütçemizin sınırlı olmasına rağmen, okul inşaatlarımız, alt yapılarımız, atölyelerimiz, iç donatılarımız, materyallerimiz her türlü ihtiyacımızı tamamlama noktasında irademiz vardı. Hiçbir sıkıntı yaşamadan söz verdiğimiz tüm işleri gerçekleştirdik. Bu kadar emek ve gayret var, bu kadar finans aktarımı ve güçlü de bir irade var" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow