hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 'evliliğe ilk adım' semineri

    Sivasta evliliğe ilk adım semineri
    expand

    Sivas'ta 'evliliğe ilk adım' semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) -  SİVAS'ta yeni evlenen ve evlenecek olan çiftlere yönelik 'Evliliğe İlk Adım' seminerleri başladı.
    Diyanet İşleri Başkanlığının himayelerinde ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla yeni evlenen veya evlenecek çiftlere yönelik olarak İl Müftülüğü koordinesinde 'Evliliğe İlk Adım' seminerleri başladı. İl Müftülüğü Toplantı Salonu'na gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için Aile ve Dini Rehberlik büromuzla çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bunlardan birisi de evliliğe ilk adım semineridir. Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenen 8 konu başlığı altında seminerlerimiz devam edecektir" dedi.
    Sevgi ve merhametin eşleri birbirine bağlayan en kıymetli duygular olduğunu vurgulayan Akkuş, "Sevmek merhametli olmayı gerektirir, merhamet sevgiyle katmerleşir. Merhamet ekseninde bencilliği bir kenara bırakıp, samimi ve fedakâr olmaktır. Hayatın her anında merhameti kuşanmaktır. Rahmeti kuşanan eşler birbirlerini incitmekten ve şiddeti içerecek her türlü tavır ve davranıştan uzak durur" ifadelerini kullandı.
    Haftada bir gün iki saat olarak planlanan seminerler dört hafta boyunca devam edecek. Seminer sonunda katılımcılara belge takdim edilecek.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow