hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta gıda denetimi seferberliği

    Sivasta gıda denetimi seferberliği
    expand

    Sivas'ta gıda denetimi seferberliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile 81 il ve ilçelerde eşzamanlı olarak ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliği kapsamında Sivas'ta uygulama başladı.
    Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız'ın katılımı ile gıda denetim seferberliği başladı. Bu kapsamda Gıda ve yem Şube Müdürlüğü ekiplerince süt ve süt ürünleri üreten işletmeler denetlendi. Denetimler kapsamında daha sonra et ve et ürünleri üreten işletmeler, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işletmeler, gıda satış yerleri; marketleri kasaplar, bakkallar, yemekhane ve okul kantinleri, lokanta- restoran, fast food işletmeleri denetlenecek.
    Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız denetimler hakkında bilgi vererek, "Denetimlerde işyerleri; izlenebilirlik, hijyen ve çalışan hijyeni konularında denetlenecek olup tüketicilerin her zaman güvenli gıdaya uygun olmayan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Bu süreçte en önemli denetçinin tüketici olduğu unutulmadan tüketicilerimizin gördükleri olumsuzlukları Alo Gıda 174 hattına bildirmelerinin denetim açısından çok önemli olduğu unutulmamalıdır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow