hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta Gültepe'ye 55 dönümlük park

    Sivasta Gültepeye 55 dönümlük park
    expand

    Sivas'ta Gültepe'ye 55 dönümlük park

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta belediye tarafından Gültepe mahallesinde 55 dönümlük alana yeni park yapılıyor. İstanbul'da şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adını taşıyacak park, bölgeye değer katacak.
    Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Levent Olgun, Park ve Bahçeler Müdürü Özel Açık, Özbelsan Genel Müdürü Ahmet Kuzu, Belediye meclis üyeleri, Gültepe Mahalle Muhtarı Ahmet Turan Dağaşan ve mahalle sakinleri yapımına başlanan Mehmet Selim Kiraz Parkı’nda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.
    Gültepe Mahalle Muhtarı Ahmet Turan Dağaşan "Mahalle sakinlerimizin isteği üzerine bu bölgeye park yapılmasını Başkanımız Hilmi Bilgin’e ilettik. Başkanımız sağ olsun konuya duyarsız kalmayarak mahalle sakinlerimizin talebini geri çevirmedi. Biz yıllardan beri bu bölgede istemediğimiz olaylarla karşılaşıyorduk. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan çok muzdarip olduk" dedi.

    '66 MAHALLEMİZE EŞİT HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK'
    Sivas'ta 66 mahalleye eşit mesafede hizmet etmek için yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin "Gültepe Mahallesi’nde yapımına başladığımız Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Parkının inşaat alanında incelemelerde bulunuyoruz. Öncelikle yaptığımız bu projenin mahallemize bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hakikaten hem mahallemize hem şehrimize değer katacak bir proje. Biz yıla çıkarken 'Daha yeşil bir Sivas daha yaşanabilir bir Sivas ve daha yaşanabilir mahalleler oluşturmak adına el birliği güç birliğiyle birlikte çalışacağız' dedik ve ilk projelerimizden de birisi olan Gültepe Mahallesi’nde yaptığımız bu park inşallah Kurban Bayramı sonrasında hizmete açılacaktır" dedi.
    Bilgin ayrıca, "Ankara-Erzincan yolu üzerinde bulunan Adliyemiz AVM ve okullar bölgesinin olduğu mahallemize değer katacak parkımız sadece bu bölge için değil şehrin girişinde şehrin imajını da koruyarak sultan şehrimize gelenleri, sultan şehrimizden geçenleri karşılayacaktır. Bizim derdimiz davamız 66 mahalleye de eşit bir şekilde her mahalleyi kendi içerisinde daha yaşanabilir insan odaklı çevreye duyarlı bir şehir kültürü oluşturmak bu nokta da hemşehrimizin bize vereceği destek her zaman çok önemli. Biz bu tesisi yapacağız şehrimize kazandıracağız korumasını da mahalle sakinlerimize emanet edip gideceğiz şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.
    Toplamda 55 bin m2 alanda uygulanacak park projesinde; koşu yolu, bisiklet yolu, 6 bin 900 m2 yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, egzersiz alanları,14 adet kameriye, 3 adet pergola, 18 adet bank, 805 m2 kaplamalı şelale havuzu, seyir terası, engelli, bay ve bayan WC, bebek bakım odası bulunuyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow