hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 'Hazırbulunuşluk Sınavı' yapıldı

    Sivasta Hazırbulunuşluk Sınavı yapıldı
    expand

    Sivas'ta 'Hazırbulunuşluk Sınavı' yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme (KÖPRÜ) projesi kapsamında il genelindeki bütün ortaokul ve liselerde 73 bin 500 öğrencinin katımıyla hazırbulunuşluk sınavı gerçekleştirildi. 
    İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Behrampaşa Ortaokulunu ziyaret ederek sınava giren öğrencilere başarılar diledi. Ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen sınavın il genelinde sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Savaşçı, sınavın düzenlenmesinde ve gerçekleştirilmesinde görev alan tüm öğretmenlere teşekkür etti. 
    Sınav ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Savaşçı, hazırbulunuşluk sınavı ile öğrencilerin mevcut durumunun değerlendirilmesinin yapılacağını belirterek, "Bu sınav, öğrencilerimizin kazanım düzeyini ölçmek için büyük önem taşıyor. Sınav ile elde edeceğimiz veriler ışığında öğrencilerimizi destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitime alacağız. Onların akademik yönden daha başarılı bireyler olarak yetişmesi için elimizde somut veriler olacak. Planladığımız sınav takvimine göre yıl içerisinde birçok sınav yaparak hangi noktaya geldiğimizi de tespit edeceğiz" dedi.
    Sınav sonuçlarının proje kapsamında oluşturulan bir yazılım aracılığıyla ilan edileceğini ifade eden Savaşçı, "Sonuçları kısa bir süre içerisinde kendi hazırladığımız yazılım üzerinden yayımlayacağız. Velilerimiz kendilerine verilecek şifre ile çocuklarının sınav sonuçlarını görebilecek. İl genelinde ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenecek tüm ortak sınavlar bu yazılım üzerinden velilere duyurulacak" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow