hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta hükümlüler çevre temizliği yaptı

    Sivasta hükümlüler çevre temizliği yaptı
    expand

    Sivas'ta hükümlüler çevre temizliği yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında başlatılan 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' kapsamında Sivas'ta denetimli serbestlikten faydalanan 27 hükümlü Orman Fidanlık Müdürlüğü Mesire Alanı'nda çevreye atılan plastik ve cam şişe ile çevrede oluşan diğer atıkları temizledi.
    Proje kapsamında Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Denetim Serbestlik Müdürü Tuncay Bakır ile diğer ilgililer katıldı. Hükümlülerle bir süre sohbet eden Vali Ayhan, daha sonra tırpanı eline alarak çevre temizliğine yardım etti.
    Toplumsal farkındalık ve çevre bilinci oluşturulması açısından projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Ayhan, "Türkiye'de 81 ilde aynı anda etkinlik yapılmakta. Burada birçok maksat var. Birincisi; suça karışan vatandaşları toplumsal entegrasyonunu sağlamak açısından önem arz etmektedir. Bu vatandaşlarımızın her hangi bir yeteneği ve tecrübesi varsa bunun kamuya aktarılması açısından ehemmiyet arz etmektedir. Bunların hepsi birlikteliğin ürünü. Bakanlıklarımıza, taşradaki temsilciliklerine ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum." dedi.
    Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise,"Şehrin daha temiz olması hem de bu cezaya mahkûm olanların topluma kazandırılması açısından çok önemli bir projeyi yerinde görüyoruz. Önümüzdeki süreçte parklarda, yeşil alanlarda ihtiyaç olursa destek alarak proje içerisinde olmak isteriz." diye konuştu.
    Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu da Sivas'ta kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma hükümlülüğü bulunan 126 kişinin bulunduğunu ifade ederek,"Okulların yanı sıra mezarlıklarda ve kamuya açık alanda vatandaşlarımızın yoğun şekilde kullandığı park ve bahçelerin temizlik ve bakımları da yapılmakta ve çalışmalarımız yıl boyu devam edecek. Kapalı ve açık ceza evlerinin yanı sıra denetimli serbestlik kapsamında kamuya yararlı işlerde çalışan hükümlülerimiz üretiyor, çalışıyor. Toplumumuza ve kendilerine değer katıyorlar." ifadelerini kullandı.

     

      FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow