hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta kadın çiftçilere peynir üretim eğitimi

    Sivasta kadın çiftçilere peynir üretim eğitimi
    expand

    Sivas'ta kadın çiftçilere peynir üretim eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Beypınarı köyündeki kadın çiftçilere açılan kursta peynir üretim eğitimi verildi. 
    Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Göker Erpul ve İŞKUR'da görevli personel ile birlikte merkeze bağlı Beypınarı köyünde devam eden peynir üretim kursunu ziyaret etti. İl Müdürü Seyit Yıldız, "Bu gibi kurslarımızın en iyi tarafı hizmetin kursiyerlerimizin ayağına gelmesidir. Bu kursları açarken İŞKUR İl Müdürlüğü'nün önemli katkıları var, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. İl Müdürlüğü olarak en önemli görevlerimizden bir tanesi eğitim, il merkezi, ilçe ve köylerimizde eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Amacımız kırsalda yaşayan insanlarımızın ürün çeşitliliğini artırarak, katma değeri daha yüksek ürünler elde etmeleri sağlamak, gelir ve refah seviyelerini yükseltmek. Aldığınız bu eğitimler aile bütçenize katkı sağladığı gibi aynı zamanda kendinizi geliştirmeniz açısından da oldukça önemli, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
    Kursta kadın çiftçilere; iş sağlığı ve güvenliği, sütün işlemeye kabulü, sütün işlemeye hazırlanması, personel hijyeni, işletmelerde temizlik ve dezenfeksiyon, gıdalarda ambalaj kontrolü, gıda ambalajlarında etiket ve işaretleme kontrolü, gıdalarda depo ve sevkiyat kontrolleri, gıda kalite karakteristikleri konularında eğitim veriliyor. Ayrıca kursiyerlere; pastorize beyaz peynir, otlu peynir, tel-örgü peynir, mozerella peyniri, kelle peyniri, limon tuzu-kekik-zerdeçal peyniri, yoğurtlu çörek otlu peynir, hellim peyniri, kaşar peyniri, çerkez peyniri ve sirkeli çerkez peynirinin üretimi uygulamalı olarak anlatılıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow