hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta, Kızılay Kan Toplama Merkezi açıldı

    Sivasta, Kızılay Kan Toplama Merkezi açıldı
    expand

    Sivas'ta, Kızılay Kan Toplama Merkezi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA) - SİVAS’ta daha önce tır içerisinde yapılan kan bağışının daha rahat bir ortamda sağlanması amacıyla Kızılay Kan Toplama Merkezi açıldı.
    Kent merkezinde  İnönü Bulvarı Kongre Müzesi bahçesine kurulan Kan Toplama Merkezi'nin açılış törenine Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ve Kızılay gönüllüleri katıldı.
    Açılışta konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Kızılay’a hem bulunduğumuz konum itibari ile hem de bir vatandaş olarak destek olmak her daim boynumuzun borcu. Kızılay sadece kan alma değil biliyorsunuz bizim uluslararası bütün dünyanın mazlumların, gönül coğrafyamızın olduğu her yerde her konuda gerek mülteciler olsun gerek pandemide yani nerede bir gözyaşı varsa orada o yaşı dindirmek için gidiliyor. Ümmin plazma Covid-19 ile mücadelede şöyle bakınca 68 şube içerisinde Sivas birinci. Bu durum Sivas halkının duyarlılığını gözler önüne seriyor” dedi.
    Sivas’ın kan verme noktasında belli bir hassasiyete sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Daha önceden Kongre Binası’nın arka tarafından bulunan tırlar ile kan bağışlama işlemini gerçekleştiriyorduk. Bu önemli hizmetin her zaman aktif olması için bu binayı tahsis ettik. Hemşerilerimiz dün olduğu gibi bugün de bu nezih ortamda hayırlı hizmetlerine devam edecekler” ifadelerine yer verdi.
    Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ise, "Burada çok anlamlı ve çok güzel bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Bu hizmet burada daha öncede yıllarca araçlarımızda devam etmişti ama artık merkezimiz olarak yaz, kış demeden rahat bir şekilde kan verecekler. İnsanların hizmetine verecekleri kanla veya Kızılay’a farklı alanlarda yapacakları bağışlarla Sivas insanının o gönlündeki zenginliği burada göstermiş olacaklar” diye konuştu.

    'BİNLERCE KÖK HÜCRE BEKLEYEN HASTA VAR'

    Türk Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ise, "Açtığımız kan toplama merkezimizin kan toplama otobüsü ile aradaki farkı geçmiş yıllara göre ocak dilimini değerlendirdiğimizde aldığımız kan tam 2 buçuk katına çıktı. Kök hücre bekleyen binlerce hastamız var. Bunlar için kana ihtiyacımız var. Lösemi hastalarında özellikle değişecek ilik konusunda Sivas halkımızın destek olmalarını çok arzu ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow