hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta lise öğrencilerine Fuat Sezgin anlatıldı

    Sivasta lise öğrencilerine Fuat Sezgin anlatıldı
    expand

    Sivas'ta lise öğrencilerine Fuat Sezgin anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet (ADEM) Kulübü, İslam, Bilim ve Kültür Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bilimsel mirasını gençlere tanıttı.
    SCÜ ADEM Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle, Temel İslam Bilimleri Bölümü, Arapdili ve Belegat Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kayapınar’ın koordinatörlüğünde yaptığı "Benim Değerim Bilimde Önderim, Prof.Dr. Fuat Sezgin" adı altında kentteki bir çok lisede etkinlik düzenlendi. Lise öğrencilerine Fuat Sezgin’in kişiliği, çalışma disiplini, eserleri ve idealizmi ile ilgili tanıtıcı sunumlar gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğrencilerin incelemesi için, Fuat Sezgin’in Gülhane Parkı içerisinde kurmuş olduğu İslam Bilim Teknoloji Tarihi Müzesinde yer alan, 10 asır önce Müslüman bilim adamlarının icat ettikleri alet ve objelerin birebir modellerinden oluşan İslam Bilim Teknoloji Tarihi Sergisi de açıldı.
    ADEM Kulüp danışmanı ve proje koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kayapınar "Prof.Dr. Fuat Sezgin, birçok bilimsel çalışması yanı sıra 50 sene zarfında insanüstü bir çaba ve günlük 18 saatlik çalışma temposuyla, belki de onlarca kişilik bir ekibin ancak hazırlayabileceği İslam Bilimleri Tarihi eseri sayesinde bilim ve teknoloji alanında İslam dünyasının en parlak sekiz asrının ürünlerini tüm dünyaya tartışmasız bir şekilde göstererek kabul ettirmiştir. Hangi alanda çalışma yaparsa yapsın her akademisyen onun bu muazzam eserini referans olarak göstermek zorundadır" dedi.
    Kayapınar, Fuat Sezgin konulu ödüllü bir deneme yarışması, hatıra ormanı çalışması ve konferans yapılacağını da sözlerine ekledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow