hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta, Numune Hastanesi'ne otobüs seferi başlatıldı

    Sivasta, Numune Hastanesine otobüs seferi başlatıldı
    expand

    Sivas'ta, Numune Hastanesi'ne otobüs seferi başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi şehrin 10 farklı bölgesinden Numune Hastanesi'ne direkt halk otobüsü seferleri düzenlemeye başladı.
    Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in seçimler öncesi söz verdiği uygulama hayata geçirildi. Nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak belirlenen bölgelerden vatandaşlar tek biletle Numune Hastanesi'ne gidebilecek. Yine aynı şekilde hastane dönüşü gitmek istedikleri mahalleye tek biletle ulaşabilecek.
    Mevcut sistemde otobüsler güzergâhlarını tamamladıktan sonra Bağdat Caddesi'nden toplanma merkezi olan üniversiteye geçiyordu. Yapılan düzenlemenin ardından yoğunluğa göre 20-30-40 dakika aralıklarla araçlar son durak olarak hastanenin önüne gidecek.
    Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, hastane arkasında oluşturulan toplanma merkezini ziyaret ederek Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Arslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık ile yeni sistem hakkında görüş alışverişinde bulundu. Burada bir değerlendirme yapan Bilgin, "Hemşehrilerimizin doğrudan hastaneye ulaşma talebini çözüme kavuşturmak için ilgili birimlerle görüşmeler yaptık. Artık nüfus yoğunluğu olan bölgelerden 58-N kodlu otobüse binen hemşehrilerimiz direkt Numune Hastanesi'nin önüne gelebileceklerdir. Amacımız hem mevcut sistemi korumak, hem de bu sistemdeki sefer sayılarını artırarak direkt hastaneye ulaşımı sağlamak. Hemşehrilerimizin alışması noktasında biraz zaman gerekli olabilir. Diğer seferler normal güzergâhına devam edecekler, bunlara ilave olarak nüfus yoğunluğuna göre direkt hastaneye seferler düzenlenecek. Dönüşlerde yine hastanenin önünden devam edecek. İsteyenler arka kısımdan da binebilecek." dedi.
    Yeni sistemin hem vatandaş, hem de halk otobüsleri kooperatifinin memnuniyetini sağlayacağını dile getiren Bilgin, "İnşallah bu yeni uygulama ile hastaneye ulaşım sorunu ortadan kalkacaktır. Asıl olan hizmet kalitesini artırmaktır. Hemşehrilerimiz her konuda olduğu gibi toplu taşıma alanında da en kaliteli hizmeti almaya devam edeceklerdir. Yeni uygulamanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
    Nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak direkt hastaneye gidecek olan hatlar şöyle; Şirinevler-Kümbet, Kümbet-Şirinevler, Aydoğan-Cumartesi Pazarı, Yumurtatepe, Karşıyaka, Yiğitler-Kılavuz, Yiğitler-Gülyurt, Esentepe-Cumartesi Pazarı-Bülbüller, Çiçekli-Esentepe, Alibaba-Mevlana.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow